fbpx Angajati mai productivi cu life-coaching | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Angajati mai productivi cu life-coaching

Ce anume face ca unele firme să-şi păstreze angajaţii în ciuda ofertei salariale mai mici în timp ce altele nu-i pot păstra nici dacă le-ar dubla salariul?

Diferenţa o face grija reală pe care firmele din prima categorie o exprimă faţă de angajaţii lor, familiile acestora şi faţă de starea lor generală de bine; mediul de lucru, colectivul, felul în care sunt trataţi, felul în care se pot exprima.

Pentru un angajat contează foarte mult ca firma la care lucrează să-l considere mai mult decât o cifră.

Vremurile în care o mărire de salariu, bonusuri şi nişte zile de concediu în plus erau suficiente pentru a mulţumi şi a păstra angajaţii-cheie sunt de domeniul trecutului. Din ce în ce mai des apar cazuri de firme ale căror angajaţi pleacă spre locuri de muncă mai slab plătite, sau de firme în care angajaţii aleg să rămână în ciuda unor salarii mai mici, datorită elementelor de statisfactie non-financiară aduse de job.

Articolul integral poate fi citit in Ghidul de Companesatii si Beneficii - descarca-l gratuit aici.

Citeste si Self-actualization si Coaching.

Firmele care au introdus sesiuni de life coaching în pachetul de compensaţii şi beneficii s-au clasat printre cele mai productive organizaţii, cu angajaţii cei mai satisfăcuţi de muncă lor, de angajatorul pentru care lucreză, de viaţa lor. Un angajat care are probleme în viaţă şi le va aduce şi la locul de muncă, inevitabil. Zappos, una din cele mai inovative firme ale prezentului, a angajat un life-coach permanent în cadrul firmei, şi demersul este de un real succes.

Life coaching-ul este una dintre cele mai avansate metode de evoluţie personală care poate produce atât efecte imediate, cât şi efecte pe termen lung, cu implicaţii în toate aspectele vieţii.

Ce efecte produce life coaching-ul pentru companiile care îl oferă angajaţilor săi:

  • angajaţi loiali care simt că firma pentru care lucrează este cu adevărat interesată de starea lor de bine;
  • un mai bun grad de retenţie al angajaţilor-cheie;
  • productivitate crescută;
  • depăşirea facilă a crizelor de tranziţie;
  • alinierea obiectivelor fiecărui angajat cu obiectivele firmei.

Ce beneficii le aduce life coaching-ul angajaţilor:

  • echilibru şi armonie personală;
  • grad crescut de motivaţie şi de percepţie a sensului propriilor acţiuni;
  • stare de sănătate mai bună;
  • integrarea şi adaptarea la colectivul în care lucrează;
  • rezistenţă la stres.

Observând cu atenţie beneficiile părţilor, observăm că sunt profund întrepătrunse, observându-se alinierea ambelor către un sens comun.

Life-coachingul se întrepătrunde organic cu coachingul executiv. În contractele de coaching executiv, chiar dacă oficial zona privată este cuprinsă în contract, este firesc să se ajungă în zona vieţii private, a relaţiei cu propria viaţă şi cu propriile aspiraţii, a misiunii personale, a echilibrului muncă-viaţă, a aspiraţiilor personale şi viziunii mai largi despre viaţă, a tuturor părţilor identitare care ne formează ca întreg şi pe care nu este ecologic să le neglijăm în demersul de coaching. Situaţiile din viaţa privată fac parte din întreg şi influenţează sistemul organizaţiei.

Oferit în pachetul de compensaţii şi beneficii, life-coachingul iese din zona obscură din afară (sau de la marginea) contractului de coaching executiv şi devine integru, acceptat şi asumat că un proces de sine-stătător. 

Categorie

Sunt life-coach si am experienta in antreprenoriat de 22 de ani. Facilitez persoanelor sau grupurilor cu care lucrez sa isi depaseasca limitele (... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.