fbpx Cand si cum oferim compensatii si beneficii angajatilor? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cand si cum oferim compensatii si beneficii angajatilor?

Un program bine pus la punct de compensatii si beneficii este indispensabil oricarei organizatii. Poate fi unul din elementele-cheie prin care atragi si/sau pastrezi cei mai talentati oameni in organizatia ta. De ce? Pentru ca oamenii au nevoie sa fie motivati in permanenta prin diverse metode, sa se simta apreciati si sa vada ca efortul lor, transpus in performanta pentru organizatie, le aduce si beneficiile personale. De asemenea, el poate duce la economii importante pentru organizatie si la o crestere semnificativa a ROI.

Vezi prezentarea Conferintei Compensatii si Beneficii Reward & Engage!

Cand m-am decis sa vorbesc si altora despre compensatii si beneficii (sau comp&ben, sau c&b) si sa pun la punct un training pe acest subiect, am facut-o din doua motive simple:

  • In primul rand, pentru ca “stiu subiectul” si ma pricep la el. Nu este lipsa de modestie. De-a lungul anilor am avut ocazia sa il abordez in diverse roluri, diferite ca profunzime, ca amplitudine sau responsabilitate. In companiile in care am lucrat, am experimentat diverse situatii, am invatat din succese si greseli, ale mele si ale altora - care au interferat prin natura pozitiilor lor cu mine si/sau cu proiectele (mele) de comp&ben.
  • In al doilea rand, pentru ca, in ciuda importantei acestui subiect, am observat raritatea unui asemenea tip de training pe piata. Cu cateva foarte putine exceptii (ca oferta), acest training acopera un domeniu de nisa al Resurselor Umane (RU), si anume cel al celei mai aride si mai tehnice arii a RU – cum multi spun.

Descarca gratuit Ghidul Compensatii si Beneficii in 2015

In virtutea faptului ca trecem cu totii -angajati si angajatori/persoane fizice si companii- printr o perioada foarte dificila, nevoia organizarii si a controlului fortei de munca (sau mai frumos spus, al resurselor umane), inclusiv a costului cu aceasta, a devenit critica, iar in unele companii, prioritara.

Tocmai de aici a pornit si dorinta mea de a construi un program care sa vina in intampinarea acestei nevoi extrem de actuala.

Modul in care mi-am structurat cursul este cursiv si logic. Materialul e “impanat” cu multiple exemple din practica si recomandari, astfel incat sa faca materia mai usor  de inteles si, totodata, si conceptele mai usor de retinut. Mai exact, cursul se bazeaza pe:

  • know how;
  • modele functionale verificate in practica organizatiilor;
  • experienta relevanta de business, project management si consultanta.

Vine logic intrebarea: cui ma adresez prin acest curs? Raspunsul e de la sine inteles: atat celor dintre voi care stiu ceva despre comp&ben (din diverse surse si cu diverse ocazii, fara insa a fi beneficiat de o “introducere” organizata si structurata in subiect) si care vor sa stie mai multe, cat si celor care nu stiu deloc comp&ben, dar care sunt atrasi sau isi doresc sa lucreze in acest domeniu al RU.

Citeste si: Beneficii un domeniu cu potential

Cu alte cuvinte, tuturor celor care au/vor avea sau care isi doresc un job in comp&ben- inclusiv managerilor de RU (fara background in comp&ben), deoarece ii ajuta sa inteleaga acest domeniu si legaturile lui cu celelalte procese de RU, dar si sa vada avantajele pe care le pot obtine implementand unul sau mai multe procese de comp&ben in firma (de ex o structura de posturi pe grade, o structura de salarii si eventual beneficii, recunoasterea meritelor angajatilor in mod reglementat, bonusarea etc).

Dar, sa fim realisti: comp&ben e un domeniu vaaaast! :) Pentru ca nu toata lumea doreste sa il aprofundeze pana la nivelul profesionist, am decis sa impart acest curs in 2 nivele de dificultate: informatii de baza (de intelegere si constentizare) si informatii mai detaliate, tehnice de lucru, proprii unui profesionist in comp&ben. Nivelul aprofundat necesita implicit parcurgerea initiala a modulului de baza. Astfel, materia are cursivitate si ofera o mai buna intelegere asupra subiectelor.

In curand  voi sustine primul nivel, cel de baza. Ce beneficii vei avea participand? In primul rand, intelegerea conceptului si terminologiei specific, dar si  abilitarea de a initia si a lucra in practica proiecte de compensatii si beneficii. Totodata cursul iti formeaza un tipar rational de gandire aferent subiectului de comp&ben, care iti va fi de ajutor in continuare, in activitatea ta.

Vreau sa iti ofer o viziune consolidata, structurata, (suficient de) completa asupra celor mai uzuale subiecte de comp&ben pe piata romaneasca si, in plus, exemplificari practice din viata reala corporatista, recomandari etc.

Cu alte cuvinte, in timpul acestui curs, eu iti voi oferi primii “pesti”, dar iti voi arata si CUM sa “pescuiesti” singur! :)

Categorie
ADRIANA ANTONOVICI

Adriana Antonovici, licentiata ASE, instruita in HR, si acreditata trainer are o experienta de peste 10 ani in HR, acumulata in diverse... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.