fbpx Cele mai bune 4 tendințe în domeniul resurselor umane care urmează să fie abordate în 2020 | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cele mai bune 4 tendințe în domeniul resurselor umane care urmează să fie abordate în 2020

De-a lungul a două decenii, noile tehnologii au modificat natura locului de muncă, inclusiv modul în care lucrăm. Generația Z creează afaceri. Angajatorii recunosc importanța bunăstării angajaților, iar utilizarea inteligenței artificiale (AI) se aplică în toate domeniile afacerilor. Cu toate acestea, anul 2020 ce aduce nou?

Utilizarea inteligenței artificiale în recrutare

AI, sau Inteligența Artificială, este un subiect delicat de ceva vreme. Orice companie care dorește să rămână competitivă, în fruntea tehnologiei și cu cele mai bune sisteme existente, va considera AI ca o parte critică a strategiei lor. Dacă solicți să lucrezi pentru o companie mare, cererea ta pentru locuri de muncă va fi probabil filtrată și revizuită de un algoritm. AI urmează să domine recrutarea resurselor umane în cât mai multe companii în următorii ani. Algoritmii sunt folosiți pentru a pre-ecraniza, selecta și chiar oferi feedback solicitanților.

Îmbunătățirea bunăstării angajaților cu diferite sisteme

Problemele legate de stres sau sănătate mintală sunt o problemă la locul de muncă. Un studiu Gallup efectuat pe 7.500 de lucrători a constatat că 23% s-au simțit foarte des sau au fost întotdeauna foarte stresați la locul de muncă. Aceste statistici indică amploarea problemei. Bineînțeles, persoanele care se simt suprasolicitate sunt adesea mai puțin productive. Companiile încep să folosească totul:  gamificare, instrumente digitale de terapie cognitiv-comportamentală pentru a sprijini angajații și a-i ajuta să revină pe drumul cel bun. Algoritmii, folosind învățarea automată, sunt folosiți și pentru managementul angajaților. De exemplu, algoritmii pot ajuta la identificarea celui care riscă să părăsească compania.

Poți lucra de la distanță 

O abordare pe care companiile o pun în aplicare pentru a atrage mai mulți angajați și pentru a oferi cel mai bun echilibru muncă-viață este “lucrul de acasă”. Companiile încep să vadă multiplele beneficii ale activității din afara funcției. Tehnologia precum VoIP și internetul a permis aceste schimbări. Companiile au început să angajeze și lucrători la distanță care lucrează de la mai multe adrese IP statice. O motivație esențială pentru a lua în considerare această forță de muncă divizată este creșterea rapidă a economiei. Această opțiune de angajare rapidă a freelancerilor permite companiilor să se adapteze rapid odată cu creșterea cererii. Permiterea forței de muncă atât a lucrătorilor la distanță cât și a celor din birou va necesita companiile să instaleze o tehnologie eficientă și să se pregătească pentru a gestiona echipe de la distanță. În caz contrar, aceasta poate deveni o structură de afaceri potențial haotică.

Utilizarea resurselor umane bazate pe cloud

Software-ul online de HR a avut ca rezultat îmbunătățiri ale modului în care sunt administrate echipele. O platformă bazată pe cloud permite angajaților HR să lucreze cu date în timp real. Majoritatea platformelor vă permit să gestionați sarcini precum salarizarea, recrutarea, gestionarea timpului și beneficiile. Cu platformele potrivite, acestea pot găzdui afaceri de toate dimensiunile.

Referință: https://www.hrtechnologist.com/articles/recruitment-onboarding/top-5-hr-tech-trends-to-look-out-in-2020/

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.