fbpx Copiii și învățătorii din mediul rural au nevoie de ajutorul tău | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Copiii și învățătorii din mediul rural au nevoie de ajutorul tău

Nu lăsa pe nimeni în urmă! „Copiii și învățătorii din mediul rural care nu au putut trece la varianta online a școlii au nevoie de ajutorul nostru” anunță Fundația Noi Orizonturi care lucrează de 20 ani cu elevi și profesori pentru a oferi tinerilor o educație potrivită pentru secolul XXI.

Cu sprijinul PEPCO România, Fundația Noi Orizonturi a pregătit împreună cu cinci școli rurale un program estival cu activități educaționale menite să ajute elevii din clasele I-IV să recupereze decalajul de învățare generat de aproape șase luni de lipsă din școală (perioada de „online” a școlii plus perioada de vacanță de vară). Un studiu recent al McKinsey&Company estimează că un elev care nu are acces la nicio resursă de învățare în această perioada de pandemie, poate pierde între 12 și 14 luni de achiziții școlare.

Împreună cu librăriile Cărturești, Ved, Tutimi și Titoc, Gaudeamus și Bookstory Fundația Noi Orizonturi lansează un apel public pentru a strânge 25 de seturi de cărți speciale care să încurajeze copiii din comunele Viișoara, Băișoara, Mintiu Gherlii, Sânpaul și Florești să petreacă timp din vacanța lor pentru citit-scris, numărat, socotit și măsurat, colaborare prin joacă și meșterit.

Împreună cu învățătorii lor, Fundația Noi Orizonturi și PEPCO România construiesc experiențe de învățare în jurul unor cărți atractive, cu aromă de încredere, curaj, prietenie, apreciere și diversitate. Setul de cărți este compus din următoarele titluri:

1) Loc la voi pe măturoi (Julia Donaldson)

2) Zog (Julia Donaldson)

3) O casă mai mică decât o cutie (Julia Donaldson)

4) Povestea băiețelului care trăia pe lună (Maria Papayanni)

5) Fericirea este o vulpe (Evelina Daciute)

6) Pomul cel darnic (Shel Silverstein)

7) Melcul și balena (Julia Donaldson)

8) Cel mai fain uriaș din oraș (Julia Donaldson)

9) Cu toții au văzut o pisică (Brendan Wenzel)

10) Cum să-ți pui o dorință de ziua ta (Beth Ferry)

 

Până în 31 iulie oricare din aceste titluri pot fi achiziționate și donate la librăriile Cărturești, Ved, Tutimi și Titoc, Gaudeamus și Bookstory din Cluj-Napoca. De asemenea, dacă aveți aceste cărți în bibliotecă și puteți să renunțați la ele, le puteți aduce și lăsa în cutiile special amenajate în librăriile partenere. Fundația Noi Orizonturi va duce aceste cărți către 250 copii din școlile rurale care participă la programul estival Școala cu scLipici, dezvoltat împreună cu Pepco România.  

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 80.000 de copii și tineri. Noi Orizonturi a format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Fundația Noi Orizonturi este lider de tabere de educație prin aventură, conducând programe de vară, în care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activități provocatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în propriile forțe. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro

 

Despre PEPCO România

PEPCO  este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.