fbpx Cum devin Buyer? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum devin Buyer?

Multi ar imbratisa aceasta ocupatie dar nu stiu de unde sa inceapa. In aceasta situatie cred ca se regasesc cei mai multi care isi inchid studiile universitare si doresc sa – si inceapa activitatea intr –o companie multinationala, dar nu au neaparat niste studii in domeniul acesta, deoarece in Romania nici nu exista. Mai nou vei vedea in postura de achizitori tineri ce au in spate studii in domeniul financiar, tehnic sau  marketing.

Cariera in Achizitii sau in Procurement, ca sa folosim un termen corporatist poate fi considerata un subiect dificil.

Curs Achizitii - Making Money through Purchasing

M-am gandit sa facem putina lumina ca sa putem vedea mai bine drumul si sa usuram decizia pentru cei nehotarati sau sa –i ajutam pe cei mai informati sa confirme ceea ce stiu.

Ce calificări am nevoie?

 Este adevărat că nu există nici un grad de calificare necesara sau o  pre-condiție pentru a adera la profesia de achizitor - dar ce ai spune dacă un angajator întreabă "ești calificat?".

Ce calitati trebuie sa am?

As raspunde prin a mentiona  trei din cele mai importante atribute / abilități pe care le-ar căuta un angajator la un potential achizitor sau buyer junior :

  • o comunicare eficientă / abilități interpersonale,
  • o bună planificare și dezvoltare a abilităților de organizare,
  • gandire analitice puternica.

Ca sa fii un buyer profesionist de succes este nevoie sa iti placa miscarea, deoarece munca de buyer nu presupune doar analize de documente si cifre in spatele computerului ci si multe vizite in teren, la furnizori. Ai nevoie de o mare capacitate de munca si de abilitatea de a face multe lucruri in acelasi timp. Vei vorbi la telefon, vei scrie un email si vei analiza niste rapoarte in acelasi timp. De asemenea, este nevoie de cineva care sa se poate adapta la un mediu de lucru cu ritm foarte rapid.

Poate fi un job foarte dificil si stresant, in care vei avea cu  siguranta unele nopți târzii petrecute la birou.

Vei incerca sa respecti termene limita stiind ca tu esti ultima veriga a unui lant intreg de procese si va trebui sa fii eficient in timpul ramas de la ceilalti implicati pana la tine.

Daca esti dinamic, analitic si gata sa rezolvi orice in termen foarte scurt vei fi un buyer de success si vei avea o activitate care cu siguranta iti va aduce satisfactii vizibile si cuantificabile!

Succes si te asteptam printre noi!

Categorie
Simona Stănescu
Consultant, Procurement Data

Simona Stănescu, Senior Trainer & Consultant

Simona are peste 20 de ani de experiență  ... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.