fbpx Cum invatarea experientiala poate fi cheia strategiei de invatare in organizatie | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum invatarea experientiala poate fi cheia strategiei de invatare in organizatie

In timp ce specialistii in L&D cauta sa dezvolte noi strategii de invatare, fiind nevoiti sa gaseasca cele mai eficiente metode de invatare care sa sustina impactul trainingului in timp ce produc ROI, presiunea de a angaja in organizatii forta de munca bine antrenata, care sa ofere rezultate exceptionale cu mimimum de resurse alocate creste si ea. Iar aceasta stare a lucrurilor nu face decat sa conduca la o si mai mare importanta a L&D-ului de tip corporatist.

De aceea, invatarea experientiala poate parea o solutie buna, in care atat participantii, cat si organizatia castiga. 

Iata cateva motive:

  • Invatarea experientiala permite invatarea din greseli fara consecinte

Desi esecul este una dintre cele mai bune metode de invatare rapida, multor oameni le este frica de esec si in timpul unui training pot deveni din ce in ce mai putin implicati daca percep mediul ca fiind unul nesigur pentru un feedback autentic. Invatarea experientiala are marele avantaj de a crea un mediu sigur in care experienta nu este vazuta ca o simulare a lumii reale, aceasta fiind tematica in asa fel incat sa mascheze orice legatura cu viata de zi cu zi, in asa fel incat sa creasca implicarea celui care invata.

 

  • Invatarea experientiala este personala

Schimbarea de comportament se produce atunci cand persoana isi asuma deciziile luate si consecintele acestora. Invatarea experientiala creeaza oportunitatea de a vedea imediat impactul deciziilor luate, permitand identificarea alegerilor care sa conduca la rezultatele dorite. Acest fapt conduce la oportunitatea de a-si asuma propriul comportament si sa se gandeasca la diverse abordari ale activitatii lor zilnice.

 

Descopera aici si celelalte motive pentru care invatarea experientiala si performanta pe termen lung formeaza un cuplu reusit. 

 

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.