fbpx Cum putem avea un impact pozitiv asupra afacerii prin eforturile noastre? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum putem avea un impact pozitiv asupra afacerii prin eforturile noastre?

Aceasta este poate cea mai des întâlnită întrebare pentru toate departamentele de învățare și dezvoltare. Cercetările de pe LinkedIn au descoperit că directorii generali doresc în mare parte să vadă impactul asupra afacerii. Problema este că doar 8% dintre CEO-uri spun că văd impactul asupra afacerilor din programele lor de dezvoltare.

Există oportunitatea de a le alinia cu prioritățile de învățare de astăzi - o abordare modernă, care să fie adaptată la natura continuă necesară pentru a face învățarea mai eficientă la locul de muncă de astăzi. 

Schițează obiectivele și încurajează învățarea continuă

Nu există o abordare unică pentru a defini rezultatele programului. În schimb, este important să descrieți obiectivele pe care le lucrați și, în același timp, să încurajați dezvoltarea continuă a învățării. Atunci când conturează obiectivele, profesioniștii în domeniul L&D trebuie să-și dea seama ce măsoară restul afacerii. Puteți face acest lucru prin parteneriatul cu unul dintre liderii de afaceri din organizație, aducând laolaltă disciplinele separate și întrebând cum sunt luate deciziile cu privire la rezultatele de impact ale activității L&D. Este important să comunicați regulat cu alte unități de afaceri pentru a vă asigura că informațiile furnizate continuă să fie relevante și utile. Acest lucru obligă L&D să se reinventeze de la a fi formator la a fi un facilitator care folosește modalități centrate pe afaceri și bazate pe tehnologie pentru a sprijini lucrătorii pentru a oferi rezultate în afaceri.

Identifică cea mai bună abordare

Majoritatea funcțiilor L&D se concentrează foarte mult pe ajutarea angajaților să aibă la dispoziție cât mai mult conținut. Atunci atunci când se concentrează pe influența condițiilor de învățare, oportunitatea lor de impact crește. Când vine vorba de dezvoltarea și executarea unei strategii de învățare, multe companii continuă să privească lucrurile complet cu susul în jos. Marea majoritate a învățării oferite în cadrul organizațiilor se face prin săli de clasă formale și cursuri de eLearning, care reprezintă doar aproximativ 10% din învățarea care are loc. 

E nevoie să cunoști impactul pe care îl cauți

Învățarea continuă are nevoie de feedback continuu. Oamenii învață tot timpul și trebuie să fie vizibilă evoluția acestora. Măsurarea impactului învățării informale nu este prea diferită de măsurarea mai multor tipuri tradiționale de învățare. Iată ce ar trebui să întrebi:

Cele elementare:

  • Câte persoane au participat la program?
  • Le-a plăcut?
  • Cum au făcut evaluările după ce au participat?

Cea informală-specifică:

  • Ce cursanți participă cel mai mult?
  • La cine apelează oamenii cel mai des pentru informații?
  • Ce conținut este cel mai mult distribuit?
  • Ce caută oamenii?

Cea de performanţă:

  • Oamenii sunt mai buni la locul de muncă după ce au participat?
  • Elevii ajung la competență sau la o productivitate optimă mai rapid de la inițierea programului de învățare informală?

Referință:https://elearningindustry.com/measuring-the-business-impact-of-your-learning-programs

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.