fbpx Cum putem să facem Agile altfel. Daniela Ganea, despre Agile Mammoths Games. | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum putem să facem Agile altfel. Daniela Ganea, despre Agile Mammoths Games.

Ce-ar fi Clujul fără evenimentele lui anuale din ultimii 7 ani? Azi, Daniela Ganea, Project Manager în cadrul Colors in Projects, ne va povesti despre unul dintre aceste evenimente de referință pentru Cluj și nu numai, care poate să îți schimbe percepția despre ce înseamnă învățarea prin joc.

 

L.N.: Daniela, ce înseamnă evenimentele pentru tine? Povestește-ne despre experiența ta, cu ce diferă de cea a publicului larg?
Daniela: Hmm… Ce întrebare grozavă, asta înseamnă să vă divulg câte ceva din culisele evenimentului. Vorbim despre puțin timp liber, creativitate în găsirea de idei, soluții, muncă sub presiune (timp, bugete, furnizori, parteneri), dar și rezultate frumoase. Experința noastră (a echipei) începe cu mult timp înainte de ziua evenimentului, cu 6 luni înainte. Cu ce diferă evenimentul pentru mine față de cum îl simt particianții? Să vedem… în timp ce participantul vine să îi cunoască pe speakerii internaționali sau să învețe metode noi de a aplica Agile prin participarea la diferite activități, treaba mea este să mă asigur că ei se bucură de eveniment și de experiențele create acolo, ca, mai apoi, să le implementeze și în echipele lor. Asta înseamnă setarea tuturor detaliilor, precum: agrearea speakerilor, pregătirea promovării, realizarea parteneriatelor media, pregătirea conținutului, pregătirea logisticii pentru înainte și în timpul evenimentului, să nu uităm de promovarea post-eveniment și raportul de încheiere proiect. Da… sunt peste 100 de activități de realizat de către echipă.

L.N.: Ce le-ai spune despre conceptul evenimentului Agile Mammoths Games celor care nu au auzit de Mamuți până acum?
Daniela: Față de acum 7 ani, când am început seria acestui eveniment, Clujul s-a dezvoltat foarte mult în materie de evenimente, astfel, Agile Mammoths Games trebuie să vină cu ceva diferit, de aceea, nu este doar o conferință dedicată specialiștilor din industria IT, ci și pasionaților de Agile. Este o întreagă aventură în echipă, o competiție unde scopul principal este învățarea sau consolidarea noțiunilor de Agile Project Management într-o atmosferă distractivă și dinamică.
Suntem nerăbdători să putem reveni cu conceptul nostru – Learning by having fun – de la ultima ediție: peste 17 echipe de participanți s-au “luptat” învățând pe parcursul zilei. Cum au făcut asta? Prin participarea la workshop-uri pe teme Agile, BoardGames, teste de management de proiect tradițional sau agile, prezentări scurte, treasure hunt și studii de caz. 
Anul acesta suntem mai ambițioși, temele workshop-urilor vor tinde spre subiecte ceva mai avansate și am introdus și sesiuni de experience sharing și coaching. Totul, evident, legat de abordările Agile.

L.N.: Ce invitați avem anul acesta?
Daniela: Pentru ediția din 2020, îl avem invitat pe Sander Hoogendoorn, care ne va vorbi despre How to survive complex and chaotic contexts. Collectives and teams beyond traditional Agile and Scrum.
De asemenea, participanții vor avea ocazia să descopere, pe parcursul competiției, workshopuri susținute de Sînziana Popa, Sorin Sfîrlogea, Bogdan Mureșan și Arik Diamant.
O altă misiune va fi aceea de a participa la Agile Talks, prezentări scurte pe teme de Agile Project Management, bineînțeles, unde vor avea ocazia să interacționeze cu: Dan Suciu, Andreea Pârvu, John Bax, Ovidiu Mățan, Ruxandra Banici, Ciprian Sorlea, Cristian Cazan, Sergiu Pocan, Dan Mocan și mulți alții.
De asemenea, după conferință, vom organiza 4 training-uri, în paralel, în care participantii pot să aprofundeze unul dintre subiectele de mai jos:

  • An introduction to smart use cases - trainer Sander Hoogendoorn (13 martie 2020)
  • From Vision to Commitments - trainer Bogdan Mureșan (13 martie 2020)
  • Have a Nice Conflict - trainer Alexandru Ionescu (13 martie 2020)
  • SAFe® for Teams (cu certificare) - trainer Arik Diamant (13-14 martie 2020)

Nu în ultimul rând, vor întâlni și vor împărtăși din experiența lor alături de colegi developeri, solution architects, team leaderi din industria IT, dar și pasionați de Agile din domenii non-IT.

L.N.: Cu ce vor pleca acasă participanții?
Daniela: În primul rând, vor avea ocazia să învețe sau să își consolideze cunoștințele de Agile și Lean într-o atmosferă distractivă și dinamică. În al doilea rând, prin natura competiției, participanții vor exersa lucrul în echipă, cu scopul de a aduna cât mai multe puncte. Și, bineînțeles, nu vor lipsi premiile surpriză. 

L.N.: Daniela, un ultim mesaj pentru cititori?
Daniela: Dragi pasionați de Agile, vă așteptăm cu mult drag pe 12 martie, în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, la cea mai mare ”FUN-ference” pe teme Agile.

 

PS: Încă nu te-am convins să participi? Poate vor reuși ei în acest video!

Te invităm să afli mai multe sau să urmărești Colors in Projects și în social media pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătește- Youtube, Facebook, Linkedin
 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.