fbpx Cum sa ii explici tatalui tau ca jobul tau este de Content Marketing Manager | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum sa ii explici tatalui tau ca jobul tau este de Content Marketing Manager

Da, asa e – unele joburi au nevoie de explicatii. Si nu doar pentru ca sunt denumite in limba engleza iar tatal tau a studiat la scoala limba rusa. Chiar si daca intuieste cuvintele – nu isi poate face o imagine clara despre ce faci tu, si de ce ar avea cineva nevoie de ce faci tu.

Azi vom analiza jobul de Content Marketing Manager – pentru ca tocmai am lansat inscrierile la conferinta Content Marketing 2014.

Am citit un astfel de articol in urma cu 2 saptamani pe LinkedIn. Un tanar din generatia mea (40 de ani) incerca sa explice acest job – in America, socrului sau. N-am avut inspiratia sa pun un bookmark la acel articol, asa ca azi am inceput sa il caut frenetic pe net. Evident nu l-am mai gasit.

Am gasit insa experienta lui Betsy Hindman.

Betsy era in primele luni la noul job si deja avusese oportunitatea sa se prezinte in cateva sedinte si intalniri la client. Insa speech-ul ei de prezentare o nemultumea. Era ceva ce lipsea. Asa ca intr-o zi s-a apucat sa caute diverse resurse pe internet care sa o ajute sa aiba un speech de prezentare mai bun. A gasit multe articole de tipul Cum sa ii explici Twitter sau diverse alte tehnologii mamei tale.

Dar cum parerea ei este ca mamele fac foarte multe lucruri si ca este nedrept sa le ceri sa fie la curent cu cele mai noi tehnologii, si-a imaginat ca ii explica noul job tatalui ei.

Mai intai, un tata are nevoie de o definitie:

Ce este content marketing?

Content marketing este crearea in impartasirea de continut (sharing) cu scopul de a atrage consumatori. Generezi interes pentru produsele tale, oferind informatii pe care cititorul le gaseste fie educative fie inspirationale.

Cum faci asta?

Raspunsul e destul de simplu. Sunt o multime de modalitati prin care faci content marketing. Mai intai inveti despre obiectivele companiei, apoi incepi sa iti dai seama ce fel de continut te ajuta sa le atingi. De exemplu:

  • creezi newslettere si reviste pe care oamenii sa isi doreasca sa le citeasca. Stii, tata, asa cum astepti tu in fiecare saptamana Bihoreanul.
  • construim un website. Stii ca in ziua de azi copii se uita 99% din timp pe site-uri...
  • facem o campanie de marketing online, scriem un e-mail, cream un anunt si scriem continutul site-ului. Si facem acest lucrul acesta pentru ca avem credinta ca o scriitura buna este fundamentul.
  • apoi postam totul si in social media
  • facem un infografic dragut astfel incat sa ne spunem povestea si vizual. Pentru ca uneori o poza face cat 1000 de cuvinte.
  • ai mai scriem texte in locul unor persoane importante care nu au timp sa scrie. Stii, asa cum e mama. Asta se cheama ghost writing.

Cam asta fac eu la agentie.

Pai, si daca un client vrea sa isi faca singur toate astea, ce mai faci?

Atunci ajutam clientul sa isi faca un plan editorial, il scriem impreuna cu el. Asa cum un antrenor isi face planul pentru fiecare etapa, e ca la fotbal, tata.

Hmm... inca nu am inteles...

gandeste-te in felul urmator, tata, Cand lucrezi in gadina, catiodata folosesti sapa, cateodata coasa... Stii fiecare unealta ce face si cum trebuie folosita. Si stii si fiecare planta cum trebuie ingrijita. Si la sfarsit, cand gradina e gata, te uiti pest gard la gradina vecinului ca sa te asiguri ca gradina ta arata cat de bine poate sa arate. Asta facem si noi cu continutul... ne asigura ca firma noastra sau a clientului arata cat mai bine posibil.

Povestea originala poate fi citita aici.

Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.