fbpx Cum sa trezesti geniul creativ: cele mai bune 15 carti | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum sa trezesti geniul creativ: cele mai bune 15 carti

Topul celor mai bune carti pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii

Nu mai este un secret ca absolut fiecare dintre noi are o doza de creativitate. Neactivata si nedezvoltata, insa, sunt sanse mici ca aceasta sa ne transforme in genii ale inventivitatii. Creativitatea, la fel ca orice alta abilitate umana, trebuie antrenata prin exercitii specifice, facute cat mai des posibil. Sursele de inspiratie pentru astfel de exercitii sunt infinite. Daca nu ai idei, noi iti oferim mai jos o lista a celor mai bune 15 carti care te ajuta sa iti dezvolti imaginatia si sa trezesti geniul creativ (conform topurilor  amazon.com si huffingtonpost.co.uk):

1. The Skinny on Creativity: Thinking Outside the Box, Jim Randel:

Invata cum sa transformi metaforele in idei, cum sa iesi din zona de confort sau sa gasesti inspiratie in somn!

2. The Zen of Creativity: Cultivating Your Artistic Life, John Daido Loori :

Cartea este presarata cu poeme si reflectii din calatoria spirituala a lui Loori.

3. Creativity: Flow and the Psychology of Discovery and Invention, Mihaly Csikszentmihalyi :

"Creativitate inseamna sa capturezi momentele care fac ca viata sa merite traita ". Autorul a petrecut 30 de ani scriind aceasta carte, bazata pe un studiu printre 100 de oameni exceptionali, de la biologi si fizicieni, la politicieni si oameni de afaceri.

4. Ignore Everybody: and 39 Other Keys to Creativity, Hugh MacLeod :

Hugh MacLeod, blogger si copywriter, iti aduce raspunsul la intrebarile "De unde vine inspiratia ?" sau "Cum poti sa devii mai creativ ?"

5. The Creative Habit: Learn It and Use It for Life, Twyla Tharp :

Gasesti 32 de exercitii pentru creativitate bazate pe lectii pe care Twyla Tharp le-a invatat in cei 35 de ani de cariera, cu nume sugestive : “Where’s your pencil ?” sau “Coins and Chaos”.

6. Disciplined Dreaming: A Proven System to Drive Breakthrough Creativity, Josh Linkner :

O carte potrivita pentru manageri, intrucat din ea poti invata cum sa sporesti inventivitatea angajatilor si sa te mentii competitiv pentru cat mai mult timp.

7. How to Get Ideas, Jack Foster:

Bestseller tradus in 15 limbi, cartea de fata este amuzanta, accesibila, un ghid practic despre cum sa dezvolti idei noi.

8. Making Ideas Happen: Overcoming the Obstacles Between Vision and Reality, Scott Belsky

Belsky a petrecut 6 ani cercetand obiceiurile oamenilor creativi, reusind sa raspunda in cartea sa de ce este bine sa dezvolti capacitatea de a face lucrurile sa se intample.

9. Cracking Creativity: The Secrets of Creative Genius, Michael Michalko :

Michael Michalko arata cum gandesc oamenii creativi si cum sa actionezi precum acestia.

10. Applied Imagination, Alex Osborn

Din aceasta carte a pornit termenul “brainstorming”. Osborn a dezvoltat o metoda de gandire in grup folosita si astazi, sustinand faptul ca inventivitatea poate fi invatata.

11. The Book Of Doing : Everyday Activities To Unlock Your Creativity and Joy, Allison Arden

Pentru Allison Arden, redactoul chef al revistei Advertising Age, creativitate inseamna sa actionezi. Aceasta considera ca tot ceea ce faci in viata iti este de folos in a-ti descoperi creativitatea.

12. It's Not How Good You Are It's How Good You Want To Be, Paul Arden

Paul Arden este un guru al publicitatii, iar aceasta carte plina de umor este ca o Biblie pentru toti oamenii, indiferent daca isi cunosc talentul, sau nu au incredere in creativitatea lor.

13. Lateral Thinking, Edward De Bono

Gandirea laterala i-a ajutat pe oameni sa-si descopere inventivitatea inca din 1967, cand Edward de Bono a introdus conceptul. In aceasta carte sunt prezentate exercitii si tehnici in acest sens.

14. Imagine: How Creativity Works, Jonah Lehrer

Jonah Lehrer considera ca inventivitatea nu este un dar pe care il au doar cativa dintre noi, ci exista procese pe care le putem invata pentru a o descoperi.

15. How To Have Kick-Ass Ideas: Get Curious, Get Adventurous, Get Creative, Chris Barez-Brown

Cartea contine exercitii practice, simple si include studii de caz din viata reala pentru a demonstra tehnicile prezentate.

Aceste carti se gasesc pe site-ul books.amazon.com, iar unele dintre ele sunt disponibile si in limba romana, pe site-urile : elefant.ro si librarie.net

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.