fbpx Cum se dezvoltă abilitățile la un training lingvistic corporate | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum se dezvoltă abilitățile la un training lingvistic corporate

Odată cu extinderea pieței muncii, parteneriatele, proiectele internaționale și echipele din organizațiile multinaționale au ridicat noi provocări în domeniul comunicării și implicit al limbilor străine. Companiile nu mai solicită cursuri obișnuite, ci programe de training complexe, menite să aducă angajatul cât mai aproape de interlocutor.

Abordarea unui curs de engleza corporate pentru profesioniști trebuie să fie una personalizată, în funcție de sectorul în care aceștia își desfășoară activitățile zilnice și anume: automotive, industrie energetică, farma, telecom și IT, petrol și gaze, comerț, medicină, turism, diplomație ori servicii publice.

Încă de la început, cursurile au ca obiectiv dezvoltarea celor patru abilități lingvistice, scriere, citire, ascultare și vorbire într-o limbă străină. Trainerul identifică, depinzând de profilul companiei din care fac parte cursanții, diversele situații conversaționale întâlnite; apoi, prin studii de caz și articole, prin jocuri de rol și prezentări video relevante, le facilitează drumul spre comunicare eficientă.

Dincolo de aceste abilități de bază însă, participanții achiziționează instrumente lingvistice care îi asistă în îndeplinirea sarcinilor specifice departamentului în care profesează: contabilitate ori domeniu financiar, relații cu clienții sau resurse umane, marketing și publicitate, juridic ori vânzări și achiziții. De pildă, sunt îndrumați în pregătirea unei prezentări în limba engleză a strategiei de marketing, sunt capabili să demareze și să încheie o colaborare cu parteneri germani, pot depăși provocările unei conversații prin telefon cu un client nou. În mod concret, la finalul cursului, participanții deprind abilități precum:

  • Concep, într-o limba străină, rapoarte, documente financiare, prezentări;
  • Relaționează direct, prin telefon sau în scris, pe diferite niveluri de formalitate;
  • Negociază și încheie contracte de muncă sau comerciale;
  • Oferă consultanță cu privire la drepturi și îndatoriri, analizează condiții de fuziune a unor companii;
  • Comunică, în limba țintă, strategii în campanii de publicitate și redactează comunicate de presă;
  • Socializează în contexte formale dar și semiformale în mediul business;
  • Redactează oferte, preiau comenzi și realizează planuri de vânzare. 

Datorită interacțiunilor din ce în ce mai dese cu parteneri, colegi, furnizori sau clienți care vorbesc diverse limbi străine, companiile s-au orientat înspre cursuri engleza business dedicate angajaților lor. Astfel, le asigură profesioniștilor un nou instrument în comunicarea de succes în afaceri internaționale: cunoașterea unei limbi străine.

Flying Colours dezvoltă și susține training-uri și workshop-uri de limbă engleză generală și de engleză pentru afaceri construite și adaptate nevoilor specifice fiecărei companii. Cursurile sunt interactive și se desfășoară la sediul companiei, așadar nu va fi necesară organizarea deplasărilor de grup, iar timpul va fi folosit la maximum. Pe baza cunoștințelor și metodelor de predare acumulate în peste 10 ani de experiență în acest domeniu, inducem stilul de lucru și învățarea activă, participativă și perfect integrată mediului real în care cursanții lucrează zi de zi.

Echipa Flying Colours organizează de peste 10 ani cursuri de limbă engleză generală și de afaceri. Am susținut traininguri de limbă engleză pentru angajați din domeniul juridic, medical, IT&C, finanțe-bănci, resurse umane.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.