fbpx De ce sa construiesti o cultura a implicarii cu ajutorul well-beingului | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce sa construiesti o cultura a implicarii cu ajutorul well-beingului


Implicarea angajatilor este in mod traditional tradusa prin disponibilitatea si dorinta acestora de a-si extinde in mod discretionar efortul la locul de munca. Din pacate insa, s-a dovedit ca disponibilitatea si dorinta  nu garanteaza in mod automat si abilitatea. Intr-un context actual cu o economie atat de complexa la nivel global, la care se alatura cerintele din ce in ce mai crescute provocate de tehnologie si cu un decalaj din ce in ce mai crescut la nivel de abilitati si competente, chiar si cel mai implicat si determinat angajat tinde sa ramana fara resurse. 
In prezent, cea mai mare provocare pentru angajatori este aceea de a-si inspira si motiva angajatii sa fie cat mai mult prezenti cu toate abilitatile de care dispun, la intreaga lor capacitate si la potential maxim la locul de munca. 
Insa o intrebare cat se poate de fireasca decurge imediat de aici. O intrebare care naste un adevarat lant de alte intrebari la fel de pertinente si de necesare.
Oare cum ar putea sa faca acest lucru angajatii daca, spre exemplu, fizic nu se simt bine? Daca energia lor este la cote minime din cauza unei diete deficitare? Daca se confrunta cu tot felul de provocari si probleme in relatiile lor? Sau daca sunt extrem de stresati din cauza grijilor financiare? Iar sirul de intrebari nu se opreste aici.

<

Well-being. Well-being. Well-being. Niciodata nu este prea mult. 

 Si tot in prezent, are loc o schimbare fundamentala la nivelul modului in care angajatii isi vad rolul in nivelul general, de ansamblu de well-being al angajatilor lor. Foarte multi dintre ei parasesc ideea de "wellness", ca program de beneficii de HR rar promovat, si merg catre o abordare mai complexa de implementare a initiativelor la nivelul intregii organizatii. Iar aceasta schimbare duce la o constientizare din ce in ce mai larga ca wellness-ul si well-beingul (finally!) nu sunt chiar acelasi lucru. 
Pe scurt, se are in vedere faptul ca well-beingul angajatilor ofera o solutie holistica pentru gestionarea experientei de viata a angajatilor, in timp ce concentrarea doar pe potentialul de wellness limiteaza solutiile doar la sanatatea fizica. Programele de sanatate si de wellness din multe organizatii tind sa se axeze prea mult pe tactici de evitare a imbolnavirii fizice a angajatilor. Si aici, din pacate, se opresc asistenta si ajutorul. Aceste programe sunt, de cele mai multe ori, si fara de mirare pentru orice specialist in domeniu, ineficiente si esueaza in eforturile lor de a genera rezultate pozitive pentru angajati. Fie luati ei individual, fie ca intreg. De asemenea, aceste programe sunt restranse ca scop pe care se concentreaza, subliniaza excesiv reducerea costurilor pentru angajator prin obtinerea rentabilitatii investitiei facute, iar abordarea fata de angajat este una mai degraba impovaratoare decat ajutatoare.
Contrar acestora, programele de well-being reprezinta o constructie cu mult mai larga, care include elemente care trec de nivelul fizic, mental si emotional pentru a include elemente de sanatate sociala si chiar financiara.
Astfel, studiile care au urmarit beneficiile initiativelor si programelor de well-being in organizatii indica urmatoarele 3 mari realizari:
• O potentiala crestere a starii de bine a altor angajati
• Angajati care nu isi mai parasesc des locul de munca
• O crestere pe piata de valori a respectivei organizatii


Noi credem ca niciodata well-beingul nu a fost mai important ca acum. Si mai credem ca acele organizatii care stiu si au disponibilitatea de a-l valoriza pe deplin sunt acele organizatii care vor face fata cu brio testului timpului. 
Te asteptam sa ni te alaturi la Conferinta Leading to Well-Being in Organisations.

 

sursa: Virgin Pulse

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.