fbpx De la predarea limbilor străine la training de limbi străine | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De la predarea limbilor străine la training de limbi străine

Auzim, uneori, că profesorii de limbi străine echivalează succesul la cursuri engleza business cu o atmosferă de liniște, cursanți sobri și determinați, învățare centrată pe manual, rezultate măsurabile prin teste de final de modul. Însă ce se întâmplă cu motivația pe termen lung a adultului care învață o limba străină? Cum face un cursant trecerea de la obiective urmărite în studiu la autonomie în utilizarea limbii-țintă? În plus, cum reușește profesorul să transforme experiența învățării într-o experiență care să conteze pentru participanți? Pentru că obiectivele unui curs să fie îndeplinite, trainingul lingvistic trebuie să răspundă acestor nevoi.

Ce principii de predare sunt valorificate în trainingul lingvistic modern?

1. Se acordă atenție sporită profilului cursantului adult; adultul care studiază o limbă străină este orientat spre obiective. În cazul lui, întregul proces de învățare vizează acoperirea unor nevoi de comunicare. De obicei, apreciază dacă este intens angajat în dezvoltarea competențelor de limbă străină și cere valoare imediată pentru cursul la care participă. Tocmai în acest scop, activitățile din cadrul unui training lingvistic personalizat sunt aplicate realităților cotidiene.

2. Adulții aplică strategii distincte în învățare; cursanții învață o limbă străină în funcție de obiceiuri și preferințe, taskuri de îndeplinit la curs, nevoi de studiu, obiective de îndeplinit s.a. Unii cursanți, de pildă, se vor bucura de o abordare experiențială și vor rezolva probleme complexe în cadrul exercițiilor, alți cursanți vor memora informațiile. În plus, personalitatea cursantului poate influența procesul de învățare: un extrovertit va fi fluent în exercițiile de comunicare orală, în timp ce un introvertit se va remarca prin sarcinile scrise. De aceea, este esențial a cunoaște tipologia și nevoile cursanților din grupă.

3. Pentru eficiență în învățare, este nevoie de creativitate în predare! Pe lângă o pregătire temeinică a activităților de curs și un management bun al resurselor, trainerul trebuie să demonstreze că stăpânește metodologia. Va folosi materiale diverse (audio, video ori texte), relevante pentru experiențele participanților. Va clarifica instrucțiuni și concepte, va stimula dialogul și își va ajusta în permanență stilul de livrare. Va fi creativ și va improviza. Astfel, cursanții vor fi motivați să se implice în activități, să asimileze și să folosească noțiunile de limbă introduse.

4. Inovația în predare a limbilor străine trebuie să fie constantă. Se pune accentul, astăzi, pe noi abordări în predarea unei limbi străine: cursul este adaptat profilului companiei din care face parte cursantul, strategia de curs este centrată pe adult, metoda de predare este interactivă. În plus, programele de training pot fi ușor neconvenționale (de exemplu, cursuri tematice) sau programme cu o componentă de învățare online.

Trainingul lingvistic de astăzi s-a distanțat în mod evident de clasica oră de curs de limba străină. Este un program complex, personalizat, care oferă participanților o experiență de învățare pozitivă. Astfel, adulții sunt motivați să continue studiul și utilizează noțiunile în viața de zi cu zi.

Flying Colours dezvoltă și susține training-uri și workshop-uri de limbă engleză generală și de engleză pentru afaceri construite și adaptate nevoilor specifice fiecărei companii. Cursurile sunt interactive și se desfășoară la sediul companiei, așadar nu va fi necesară organizarea deplasărilor de grup, iar timpul va fi folosit la maximum. Pe baza cunoștințelor și metodelor de predare acumulate în peste 10 ani de experiență în acest domeniu, inducem stilul de lucru și învățarea activă, participativă și perfect integrată mediului real în care cursanții lucrează zi de zi.

Echipa Flying Colours organizează de peste 10 ani cursuri de limbă engleză generală și de afaceri. Am susținut traininguri de limbă engleză pentru angajați din domeniul juridic, medical, IT&C, finanțe-bănci, resurse umane.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.