fbpx Dependența de visare cu ochii deschiși aduce moartea ("Femei care aleargă cu lupii"- 6) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Dependența de visare cu ochii deschiși aduce moartea ("Femei care aleargă cu lupii"- 6)

Aceasta este una dintre putinele lecții față de care multe femei se pot simți inițial în conflict. Bazându-se pe o altă poveste extraordinară a lui Hans Christian Andersen - "The Little Match Girl", analiza insinuează că visarea cu ochii deschiși fără a acționa este catastrofală. 
Multor femei le place să fantazeze și să considere că imaginarea intenționată este parte a procesului creativ la finalul căruia așteaptă manifestarea fizică dorită. Dar asta nu pare să fie visul pe care Clarissa îl descoperă distructiv. Fantezia devine periculoasă când se transformă în escapism.
Se întâmplă, de obicei, cu femei care, la fel ca in "Rățușca cea urâtă", trăiesc într-o atmosferă neprietenoasă, unde nimeni nu le valorizează pe ele sau pe munca lor. Dar, spre deosebire de mica lebădă, fetița cu chibrituri nici măcar nu încearcă să-și abandoneze mediul distructiv pentru a-și găsi haita. Rănită și oprimată, ea își acceptă rolul în viață și, în schimb, face escapade mentale. Într-un fel, ea reprezintă doar un avatar mergător și  vorbitor al unei ființe umane.
Dacă asta ești tu, ai putea căuta consolare în alcool, droguri și sex la întâmplare, doar ca să te trezești moartă și înghețată din nou și din nou. Singura cale de ieșire din acest cerc vicios este să găsești puterea femeii sălbatice din tine și să pornești într-o călătorie pentru căldură, dragoste și sprijin pentru visele tale.
Nu te lăsa sedusa de iluzie, dorind și sperând să fii mântuită.
Salvează-te ACUM.

 

 

Femei care alearga cu lupii” este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune.

Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.