fbpx Despre Life Coaching si nu numai | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Despre Life Coaching si nu numai

La momentul in care m-am inscris in programul “The Art and Science of Coaching (TASC)” n-as fi putut sa spun precis de ce incepusem acest demers, dar aveam senzatia ca o sa-mi prinda bine. Dupa un an in care experientele de viata ma adusesera in genunchi, priveam cu uimire si modestie ajutorul pe care il primeam indiferent de forma si sursa. Pe parcursul acestei perioade de vindecare avusesemr evelatia ca imid oresc sa ii ajut si eu pe altii, iar formarea de Coach parea un prim pas firesc.

La o luna dupa finalizarea primului Modul, meditez asupra programului si ma pregatesc pentru Modulul II. Nu stiu exact la ce ma asteptam, dar acest program de training este foarte profund si ca atare a devenit o parte integranta din identitatea mea. Denumirea de “The Art and Science of Coaching (Arta si Stiinta Coaching-ului)” reda perfect esenta programului- unele aspecte sunt extreme de concrete si tangibile, in vreme ce altele sunt mai abstracte si raman la imaginatia/ interpretarea artistica a fiecarui coach.

Programul este in egala masura despre practicarea coaching-ului cu un client cat si despre a-ti trai viata cu gratie si compasiune”

Punandu-te in “pozitia de coach” la inceputul unei sesiuni si privindu-ti clientul prin lentila celor 5 principii Erickson, depasesti activitatea in sine si intri intr-o stare de spirit. Nu este in nici un fel un procesusor, ins astructura pe care o ofera modelul Ericksonian te ajuta sa stabilesti niste obiective clare si tangibile catre care sa lucrezi. Simt cum mi se formeaza noi conexiuni neuronale cu fiecare sesiune de coaching!

Ce m-a impresionat extrem de mult a fost elegant aplicarii pozitiei de coach si a celor 5 principii Erickson in viata de zi cu zi. Acum am momente in care constientizezi ca ii judec pe ceilalti, sau realizez cum propriile mele povesti se reactiveaza si in acest spatiu de constientizare sunt capabila sa ma detasez de propriul meu ego. Nu e un proces perfect, si e inca imbibat cu obiceiuri vechi care vor sa se manifeste, insa faptul ca am invatat sa fiu blanda si amabila cu mine insami in aceste momente ma ajuta sa imi intaresc stilul de viata pe care mi-l doresc. Aceste “cadre” dintr-o alta dimensiune a mea sunt incitante si inspirationale.

Pregatindu-ma sa incep Modulul II sunt foarte nerabdatoare sa vad unde ma va duce aceasta calatorie - nu doar in calitate de coach, ci si in viata mea personala.

Categorie

Lora Ricci lucreaza in prezent pentru Guvernul Federal Canadian, parcurgand in paralel cele 4 module ale programului The Art and Science of... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.