fbpx Dragostea este o femeie scheletică ("Femei care aleargă cu lupii"- 7) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Dragostea este o femeie scheletică ("Femei care aleargă cu lupii"- 7)

Povestea femeii scheletice este o alegorie puternică a îndrăgostirii și a crării unei relații. Cine este femeia scheletică? Ea este dragostea, ea este moartea, ea este puterea de transformare pe care fiecare iubit trebuie să o facă și să o accepte în viața ei/ lui.

Inițial, căutăm doar iubitul trofeu: frumos, educat, bine pregătit și distractiv. Vrem doar să ne simțim bine, fără să oferim mult în schimb și, cu siguranță, nu spațiul nostru. Cu toate acestea, iubirea este o forță de viață și de moarte și trebuie să murim față de vechiul nostru sine pentru a deveni cineva nou, ca parte a ceva mai mare. Iar asta nu este neapărat cel mai confortabil proces.

La prima vedere a craniului chel al femeii schelet plutind pe mare, tot ce vrem este să fugim cât mai repede și cât mai departe. Deci, partenerul tău s-a dovedit a avea imperfecțiuni, temeri și o inimă rănită? Deci, acest sentiment este mult mai mult decât poți gestiona? Pierzi controlul asupra ta, nu ai timp și, pe deasupra, poți obține ceva mai bun decât asta, nu-i așa?

Toate acestea sunt doar scuze. Încerci să fugi de dragoste, dar nu este cale de întoarcere. Puteți fugi și te poți ascunde sau repeta acest proces de mai multe ori cu diferiți iubiți, dar întotdeauna te vei întoarce în același moment critic în care trebuie să te confrunți cu asta. Această etapă este esențială pentru dezvoltarea unei relații adevărate și durabile. 

Deci...ești înauntru sau afară?
 

 

Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.
Femeile care alerg cu lupii” are câteva lucruri profunde de spus despre instinctul feminin primordial pe care mulți l-au uitat. Este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune. De aceea, cu mare bucurie, începem azi o miniserie de 13 articole ce reprezintă fiecare în sine câte o lecție a acestei fascinante cărți ce analizează 20 de basme și mituri din întreaga lume. 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.