fbpx Esti profesor de limba germana? Invata sa predai in stilul Kikus, prin povesti, cantece si jocuri | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Esti profesor de limba germana? Invata sa predai in stilul Kikus, prin povesti, cantece si jocuri

Esti profesor de limba germana (sau doresti sa devii), insa iti este teama ca nu vei putea insufla copiilor dragostea pentru aceasta limba deoarece ea nu este la fel de populara cum este engleza sau franceza?  Vrei sa inveti o metoda de predare a limbilor straine pentru copii prescolari, incepand chiar de la varsta de 3 ani? Atunci inscrie-te la seminarul de inițiere în metoda KIKUS pentru predarea limbii germane sustinut chiar de Dr. Edgardis Garlin.

Dr. Garlin a dezvoltat aceasta metoda in 1998, dupa multi ani de cercetare si experimentare, impreuna cu echipa ei din Centrul pentru multilingvismul copiilor (zkm e.v.) München, Germania. KIKUS este prescurtarea expresiei KINDER IN KULTUREN UND SPRACHEN (Copiii în culturi si în limbi) si este un program integral, care stimulează si dezvoltă multilingvismul precoce la copiii intre 3 si 10 ani.

Metoda KIKUS este o  metodă eficace pentru predarea limbii germane către copii în grupe mici, prin joacă, ce foloseste materiale de învățare și predare specifice insa poate fi utilizată pentru predarea tuturor limbilor, întrucât se bazează în primul rând pe transmiterea limbii vorbite. Ulterior, elementele scrise pot fi predate în mod specific, după caz. De aceea este posibilă chiar extinderea utilizării metodei KIKUS la adolescenți și adulți. Metoda KIKUS se adreseaza in special copiilor care inca nu stapanesc scrisul si cititul. Acestia invata limba germana prin activitati specifice, intr-o atmosfera relaxata, ajutati de un set de materiale de invatare foarte bine puse la punct. Participarea parintilor la efortul de invatare al copiilor este incurajata, fara a-i obliga sa cunoasca sau sa invete limba germana. Rolul parintilor este de sprijin pentru copii si de valorizare a multilingvismului acestora.

Cateva caracteristici ale metodei KIKUS de invatare a limbii germane:

  • Nu necesita scriere si citire
  • Metodele de „scoala veche” cu repetari la infinit si exercitii seci sunt eliminate, respectiv ascunse in jocuri si alte activitati atractive
  • Se lucreaza in grupe de 4-8 copii, astfel profesorul se poate ocupa de fiecare in parte
  • Mediul in care se desfasoara orele este informal, copiii se simt la largul lor fara a se renunta la disciplina
  • Materialele de invatare sunt foarte eficace, interesante si bine puse la punct

Seminarul este gandit in asa fel incat sa raspunda tuturor intrebarilor, cum ar fi:

1. Cu ce încep? Ce cunoștințe le predau copiilor, în ce ordine? (stabilirea curriculum-ului)

2. Ce trebuie să știu despre copiii de diferite vârste pentru a putea atinge obiectivele de învățare pe care mi le-am propus? (elemente de psihopedagogia copilului preșcolar, raportate la însușirea limbilor)

3. Cum le predau germana unor copii de 3, 4, 6 sau 8 ani? Cum le captez  și le mențin interesul, cum îi fac să înțeleagă și să-și însușească diferitele elemente ale  limbii? (metodologie)

4. Activitatea didactică poate fi o mare satisfacție sau o mare corvoadă. Cum fac să am parte de satisfacția activității didactice? Cum îi determin pe copii să mă înțeleagă și să mă urmeze în aventura învățării? ((auto)evaluare și autoperfecționare)

5. Materialele KIKUS pentru învățarea limbii germane sunt din ce în ce mai cunoscute și utilizate în România. Dar cum pot fi ele utilizate cu maximum de rezultate, așa cum au fost concepute? (Metoda KIKUS)

Desi conceputa ca o metoda de predare a limbii germane ca a doua limba pentru copiii imigrantilor de alta limba materna din Germania, KIKUS s-a dovedit la fel de eficace pentru predarea limbii germane ca limba straina, dar si la predarea altor limbi. Se utilizeaza deja si pentru invatarea limbilor: engleza, italiana, spaniola, turca , araba , ceha. Metoda KIKUS este utilizata de catre educatori din toata lumea: Germania, Spania, Argentina, Brazilia, Turcia, Liban, Egipt, Cehia, Polonia, Macedonia, Africa de Sud. In toate tarile respective lucreaza pedagogi pregatiti in centrele KIKUS din Germania si Austria. În România se aplică la Constanța, de către personal instruit, cu rezultate foarte bune, din noiembrie 2012.

Pentru detalii despre inscriere, acceseaza pagina evenimentului!

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.