fbpx Hainele, ultimul obstacol pentru un loc de munca perfect | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Hainele, ultimul obstacol pentru un loc de munca perfect

In 2009 psihologul britanic David Taylor propune departamentelor de design si marketing dintr-o companie din Newcastle sa se dezbrace la birou in fiecare vineri pentru a-si rezolva problemele organizationale. El fusese chemat sa ajute compania dupa ce 6 membri ai echipei fusesera concediati la inceputul crizei.

Dl Taylor le-a spus ca Naked Friday (cum a denumit proiectul de a lucra complet dezbracati) ii va ajuta sa isi recapete increderea in ei ca echipa. Lipsa hainelor trebuia sa duca la lipsa de inhibitii si la mai multa sinceritate. Chiar el a recunoscut ca a fost o masura extrema, dar a fost necesara pentru ca echipa sa se consolidele.

Evenimentul a fost filmat si difuzat ca reality show pe Virgin 1 sub numele de Naked Office.

Anul acesta o companie media din San Francisco a reluat experiementul petru o luna. Pentru ca este vorba de TheboldItalic.com – o revista online si hub de evenimente ii putem banui de un pr stunt. Totusi ce au experimentat timp de o luna si au invatat, merita consemnat.

Urmand trendul, TheBoldItalic.com lucreaza dintr-un open office si au constat ca de multe ori angajatii prefera sa lucreze de acasa decat sa vina la birou, unde reusesc sa acopere intr-o singura zi proiecte care ar dura mai multe zile, daca ar lucra de la birou. Intrebati de ce se intampla aceast lucru, cei mai multi au aspuns ca acasa nu iti distrage nimic atentia.

Asa a aparut ideea ca daca au renuntat la pereti pentru un spatiu deschis si prietenos, echipa poate renunta si la alte obstacole. Pe 2 martie toti s-au dezbracat la birou, mai putin fotograful care a refuzat, dar a acceptat sa poarte pantaloni scurti si tricou de tip naked man..

Dupa primele minute de rasete, a urmat stanjeneala, apoi dupa o ora a inceput sa li se para cool.

Odata inhibitiile disparute, a aparut un plus de creativitate. Au renuntat la pauzele in care cineva iese dupa ceva de mancare si au inceput fie sa isi aduca pranzul preparat de acasa, sau sa comande pizza impreuna. La final singurul minus pe care echipa le-a gasit – factura pentru incalzire a crescut

Ramane de vazut daca acesta este noua moda si daca si alte companii vor experimenta naked office.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.