fbpx Importanța L&D în epoca automatizării | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Importanța L&D în epoca automatizării

Tehnologia ne transformă locul de muncă și schimbă modul în care recrutăm, operează și gestionează forța de muncă. Avansările vor accelera ritmul automatizării, reducând nevoia de intervenție umană, determinând astfel nevoia stringentă de învățare și dezvoltare.
 

Cât de importantă este L&D în epoca automatizării?


Epoca automatizării nu este un concept neîmplinit, ci un viitor probabil, spre care ne îndreptăm cu un ritm semnificativ. Există îngrijorări din ce în ce mai mari (pe bună dreptate) cu privire la modul în care automatizarea ar putea perturba complet forța de muncă așa cum o știm. Având în vedere progresele tehnologice, pot fi automatizate atât sarcinile cognitive, cât și cele manuale.

Se consideră că angajaților umani li se va cere să facă doar sarcini care nu pot fi automatizate, sarcini precum gândire critică, creativitate, implicare emoțională și gândire inovatoare pentru a numi câteva. Și acest lucru reprezintă clar o provocare masivă pentru profesioniștii învățării și dezvoltării (L&D), deoarece majoritatea forței noastre de muncă actuale nu posedă nici măcar competențele necesare sau nu sunt suficient de competente pentru a fi competitive.
 

Viitorul abilităților


În raportul Pearson, în 2030, sunt incluse mai multe funcții ale postului, inclusiv funcționari (financiari) și specialiști, funcții de asistență administrativă, vânzări elementare și chiar servicii pentru clienți, cu o probabilitate mai mică de creștere a cererii în viitor, ceea ce afișează o imagine sclipitoare pentru forța de muncă, cu excepția cazului în care L&D face ceva în acest sens, ceea ce constă în reevaluarea și modernizarea forței de muncă actuale folosind programe de învățare eficiente și instrumente inovatoare de tehnologie de învățare.

Cu 64% din organizații care declară diferența de competențe digitale ca o provocare-cheie, este clar că organizațiile au mare nevoie de angajați calificați din punct de vedere tehnologic pentru a putea concura pe piața de astăzi dominată de tehnologie. Pe lângă acestea, pentru ca indivizii să concureze pentru locuri de muncă corporative, trebuie să posede, de asemenea, calități profesionale dezirabile, inclusiv abilități de conducere și management, planificare strategică și abilități transversale.
 

Rolul învățării și dezvoltării
 

Acesta este tocmai locul în care L&D apare în imaginea de ansamblu, pentru a ajuta la re-calificarea forței de muncă existente. Programele de formare profesională și dezvoltare permit angajaților să-și îmbunătățească abilitățile și capacitățile pentru a concura pentru locuri de muncă și funcții la cerere. În plus, L&D trebuie să urmeze sarcina de a oferi programe de instruire pentru a valorifica talentul latent din forța de muncă. Conform cercetării și piețelor, 77% dintre companiile americane oferă în prezent instruire online, iar piața globală de e-learning este de așteptat să crească cu 13% de la an la an.

În mod similar, în rândul angajaților din ziua de azi există o neliniște din ce în ce mai mare în ceea ce privește progresul personal și profesional în acest loc de muncă corporativ bazat pe tehnologie. Așadar, în timp ce responsabilitatea cade pe L&D pentru a aborda în mod pozitiv și eficient aceste preocupări în creștere, organizația trebuie să echipeze funcția de L&D cu instrumente adecvate de învățare (LMS) și resurse pentru a ajuta angajații să navigheze în siguranță pe peisajul digital în evoluție.

Mai mult decât să ofere instruirea necesară, ceea ce trebuie să facă cu adevărat profesioniștii în domeniul L&D este să introducă o cultură de învățare perpetuă și să îi ajute pe angajați să-și dezvolte o mentalitate de care au nevoie să exceleze pentru a îndeplini abilitățile învățate. Acestea pot fi la fel de simple cum să înveți de la sine și să încurajezi mentalitatea deschisă, să asculți feedback-ul și să te conectezi, să colaborezi și să te angajezi cu colegii pentru a îndeplini sarcini importante etc. Aceasta, în esență, necesită crearea unei culturi organizaționale care încurajează angajații să exceleze nu numai în dezvoltarea lor profesională, ci și în dezvoltarea lor personală; o cultură care este centrată în jurul oamenilor, deoarece automatizarea reduce intervenția umană, organizațiile trebuie să ia măsuri pentru a rămâne o „organizație a oamenilor”, astfel încât să stimuleze încurajarea în mijlocul forței de muncă.


Implicarea învățării


În timp ce programele de învățare digitală, formare și dezvoltare sunt soluțiile clare și prezente pentru recalificarea și recalificarea forței de muncă, este important să subliniem problema angajamentului atașată la unele dintre aceste programe. Deși instruirea online este în multe feluri mai bună decât formarea tradițională bazată pe clasă, este adesea acuzată că este plictisitoare și plictisitoare și că lipsește coeficientul de angajament dorit.

Pentru ca angajații să se angajeze mai bine în programe de instruire online, trebuie să creadă și să fie siguri că le va beneficia la nivel personal. Conform piramidei Elemente de valoare ale Bain & Co, valoarea oricărui produs sau serviciu este determinată de tipul de nevoie pe care îl satisface. Atunci, luând în considerare această teorie, L&D abordează doar nevoile de bază ale furnizării de informații, economisind timp și bani valoroși, reducând în același timp dificultățile logistice. Deși importante, acestea nu sunt suficiente pentru a angaja angajații din ziua de azi.

Pe de o parte, L&D este corect în a presupune impactul aparent nu atât de plăcut al automatizării asupra locurilor noastre de muncă, dar, pe de altă parte, poate utiliza și tehnologii și instrumente de automatizare pentru a angaja mai bine angajații și a oferi experiențe de învățare durabile. Astfel, în această epocă a automatizării, organizațiile care oferă cele mai inovatoare și eficiente programe de formare pentru a ajuta la propagarea învățării umane vor avea cel mai mare avantaj competitiv. Și, profesioniștilor din domeniul L&D trebuie să înceapă noua abordare a formării angajaților, care să le permită să fie creativi, inovatori și perturbatori, în același timp.

Referință: https://elearningindustry.com/

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.