fbpx Munca inainte de 10 dimineata - echivaleaza cu tortura | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Munca inainte de 10 dimineata - echivaleaza cu tortura

Dr Paul Kelley, un cercetător de la Universitatea din Oxford a confirmat ştiinţific afirmaţia făcută de fiecare lucrător în parte: „este o prostie să lucrezi înainte de 10 dimineaţa”. Într-un interviu declara:

„Înainte de 55 de ani ritmul circadian al adulţilor este complet sincronizat cu programul de la 9 - la -5 ore de lucru şi prezintă o ameninţare serioasă a stării de spirit şi mentale.

Cu această informaţie Kelley a stabilit că trebuie să existe o schimbare la nivel mondial a modului în care lucrăm, nu doar prin începerea zilei de lucru tarziu ci şi prin începerea şcolii copiilor mai târziu ca de obicei. Studiile au arătat că gradul de concentrare al elevilor este mai ridicat înainte de 8:30, iar cele mai bune rezultate se obţin în jurul orei 11:00.

Dr. Kelley afirma câ în general copiii reţin mai multe lucruri dimineaţa, dar în cazul în care s-ar întampla dupa-amiza în loc de dimineaţa ar duce la o creştere generală cu 10%. Dar faptul ca orele se încep la mijlocul dimineţii nu-i avantajează doar pe copii.

„Personalul este de obicei lipsit de somn” afirma Kelley. „Avem o societate lipsită de somn”. Acest lucru este extrem de daunător sistemului organismului pentru că provoacă disconfort asupra sistemelor organismului, afectând sistemele emoţionale şi de performanţă fizice din organism. Ficatul şi inima ta funcţionează diferit, iar tu le ceri o schimbare timp de doua sau trei ore. Aceasta ese o problemă internaţională. Toata lumea suferă deşi nu ar trebui.”

„Dacă privim conexiunile corpului uman cu pământul şi lumina naturală a soarelui, constatăm că nu este cu adevărat posibil să se schimbe ciclul de 24 de ore.

“Întârzierile ar trebui să afecteze fiecare aspect al societăţii, inclusiv închisorile şi spitalele. În aceste medii oamenii sunt de obicei treziţi pentru a mânca desi nu-ţi doresc acest lucru. Privarea de somn este o tortura”, a continuat Kelley. 

Articol tradus si preluat de pe Higher perspective.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.