fbpx Piraeus Bank: Ne sustinem angajatii sa obtina echilibru intre munca si celelalte aspecte importante | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Piraeus Bank: Ne sustinem angajatii sa obtina echilibru intre munca si celelalte aspecte importante

Seria interviurilor despre viata echilibrata in organizatii este completata de raspunsurilei echipei Piraeus Bank formata din: Ana Maria Mitrache, Snr Training Specialist, Veronica Gheorghiu, Snr Organizational Development Specialist,Florentina Stfean, HR Officer.

Learning Network: Ce înseamnă work-life balance în viziunea dvs?

Piraeus Bank: Echilibrul intre diverse roluri pe care o persoana le are in viata sa: angajat/ parinte/ sot/sotie, fiu/fiica, etc. Un concept care susţine eforturile angajaţilor de a-şi împărţi timpul şi energia între muncă şi celelalte aspecte importante ale vieţii lor.

L.N: Credeți că un angajator se poate implica în viață echilibrată a angajatului? Dacă da, cum ar putea să o facă?

P.B: Da, prin politici si programe dedicate angajatului :

  • program flexibil de lucru;
  • pachete flexibile de beneficii;
  • crearea unui mediu de lucru pozitiv, care sa contribuie la starea de bine a angajatului;
  • promovarea respectului, colaborarii si comunicarii;
  • asigurarea conditiilor optime de lucru (pornind de la sisteme, aplicatiii utilizate pana la organizarea ergonomica a spatiului);
  • organizarea de evenimente/workshop-uri centrate pe dezvoltarea personala a angajatului astfel incat echilibrul acestuia sa se reflecte in toate aspectele vietii sale, inclusiv in performanta la locul de munca;
  • facilitarea accesului la centre de sport pentru angajati si membrii familiilor acestora, astfel incat sa contribuie la sustinerea unui mod cat mai sanatos de viata si la petrecerea unui timp de calitate impreuna cu membrii familiei;
  • facilitarea accesului la centre de dezvoltare/suport social/psihologic pentru ei si membrii familiilor (de ex. copii/parinti cu nevoi speciale).

L.N: Cat de mult considerati ca activitatea de la locul de munca este influentata de calitatea vietii angajatului?

P.B: Foarte mult, cele doua nu se pot separa. In mod inevitabil fiecare aspect al vietii este influentat de modul in care o persoana isi consuma timpul si energia cu celelalte zone ale existentei sale : munca, familia, prietenii, comunitatea, spiritualitatea, dezvoltarea personala. Starea de bine se transmite mai departe, la fel si incarcarea negativa. Relevant este citatul lui Michael Thomas Sonderborg  din 21 Keys to Work/Life Balance:  "A true balance between work and life comes with knowing that your life activities are integrated, not separated".

L.N: Va rugam sa ne mentionati ce activitati desfasoara angajatii dvs. pentru a se relaxa in momentele tensionate de la locul de munca?

P.B: O parte din angajatii din Piraeus isi acorda cateva minute pentru:

“O scurta pauza de liniste “la aer”, o plimbare pana la magazin, iesirea din cladire, care aduce beneficii la nivel fiziologic (oxigenarea creierului) si ajuta la recapatarea puterii de concentrare pentru activitatea de dupa.”

“Cateva miscari simple de stretching ajuta la detensionarea corpului si au efecte pozitive si asupra starii emotionale.”

“Pauzele de socializare între colegi, prânzul este cel mai bun moment, unde poți împartasi cu persoanele in care ai încredere.”

L.N: Ce recomandări aveți pentru menținerea echilibrului între viață personală și profesională?

P.B: Includerea perspectivei omului din spatele rolului de angajat in diverse programe si actiuni. Organizarea de comunitati in cadrul organizatiei: comunitatea parintilor, un program de integrare al mamicilor intoarse din concediu de crestere copil, comunitatea oamenilor pasionati de diverse: arta/ alimentatie raw-vegan/ gatit/calatorii/ fotografiat/ etc.

Sa le dam oamenilor posibilitatea sa creeze parteneriate nu doar pentru proiectele pe care le desfasoara in/pentru organizatie ci si pentru pasiunile comune pe care le au. Organizarea de ateliere cu teme variate din sfera WLB.

 

 

 

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.