fbpx Resurse de cărți pentru resurse(le) umane | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Resurse de cărți pentru resurse(le) umane

Cred că nu este niciunul dintre noi care să nu strecoare câte o carte în bagajul de vacanță. Sau să citească ceva în timp ce așteaptă prin trafic sau călătorește cu metroul. Știm că este vară și că vă doriți, inclusiv în lista de lectură, să regăsiți lucruri mai...ușoare. De asta, la CODECS, am și creat Summer Project, ca modalitate de a îmbina utilul cu plăcutul și, tot din acest motiv, deschidem azi o rubrică de carte, care, sperăm noi, să o găsiți interesantă, folositoare și plăcută, indiferent că vă aflați acum la birou, acasă sau într-o vacanță. La inspirația Human Resources Today, iată câteva propuneri:

1. The Recruiter's Handbook: A Complete Guide for Sourcing, Selecting, and Engaging the Best Talent de Sharlyn Lauby, care își descrie cartea astfel:

"Aceasta este cartea pe care mi-am și fi dorit-o ca șeful să-mi fi dat-o când am început să lucrez în recrutare. Parcurge întregul proces de achiziție de talente: de la strategie la angajarea propriu-zisă, acomodare și integrare. Cred că valoarea reală din "The Recruiter's Handbook" o reprezinta sfaturile, resursele și bunele practici de la profesioniștii din domeniul afacerilor despre cum să fii partenerul strategic de care au nevoie în recrutare."

2. The Longevity Economy: Unlocking the World's Fastest-Growing, Most Misunderstood Market de Joseph Coughlin

Despre această carte, s-a spus că "vă va schimba fundamental modul în care vă gândiți și întelegeți demografia."

3. HR on Purpose: Developing Deliberate People Passion de Steve Browne, care spune:

"Poți să fii în HR de peste 30 de ani și să fii încă plin de entuziasm și pasiune? Răspunsul este - DA, poți! Această carte are o perspectivă nouă asupra resurselor umane printr-o varietate de exemple, de informații și epifanii din viața reală. Încurajează practicanții să renunțe la ideile preconcepute despre ceea ce ar trebui să fie HR-ul și să caute în schimb ceea ce ar putea fi acesta. Citiți această carte pentru a vă reaprinde pasiunea pentru un domeniu care este vibrant și vital și care atinge viața tuturor!"

4. Help Them Grow or Watch Them Go: Career Conversations Organizations Need and Employees Want de Julie Winkle Giulioni si Beverly Kaye

Iată ce spune Julie, una dintre autoare: "Dezvoltarea carierei este un factor puternic de implicare, efort, retenție și rezultate. Cu toate acestea, se numără în mod constant printre cele mai mari surse de nemulțumire ale angajaților. Această carte explorează "de ce-ul" și, mai important(!), oferă un cadru simplu și practic, chiar și pentru cel mai ocupat și aglomerat manager care dorește să-și păstreze și să-și dezvolte talentul."

5. Who's Got Your Back: The Breakthrough Program to Build Deep, Trusting Relationships That Create Success--and Won't Let You Fail de Keith Ferrazzi

"A deveni câștigător în orice domeniu sau efort necesită o echipă de consilieri de încredere, care poate oferi îndrumare și ajutor pentru a ne păstra răspunzători în atingerea obiectivelor. Nu luați în considerare mitul profesionistului de tip "superman". Calea reală spre succes în munca voastră și în viața voastră este prin crearea unui cerc interior al relațiilor de viață.", spune James Wakefield.

6. Unlocking High Performance: How to use performance management to engage and empower employees to reach their full potential de Jason Lauritsen

"Deblocarea performanței iluminează modul în care se creează o experiență de lucru care să fie resimțită într-un mod excelent de către angajați, în timp ce îi sprijină, de asemenea, în a-și îndeplini potențialul. Această carte a fost scrisă pentru cei care știu că munca nu funcționează și că sunt gata să facă ceva în legătură cu aceasta.", spune autorul, Jason Lauritsen.

7. Never Eat Alone, Expanded and Updated: And Other Secrets to Success, One Relationship at a Time de Keith Ferrazzi

"Nu mânca niciodată singur" de Keith Ferrazzi este un ghid pentru stabilirea și gestionarea unora dintre cele mai importante relații din viața ta de afaceri. Aceste relații pot fi folosite pentru a deschide noi porți și oportunități, pentru a obține un mare succes și a-ți atinge obiectivele.", declară James Wakefield, autorul.

8. The Business Acumen Handbook de Steven Haines

"Liderii se bazează pe oamenii de afaceri pentru a vedea imaginea de ansamblu și pentru a face lucrurile. Ei vor mentalitatea și motivația, amândouă  într-un singur pachet! Problema este că nu toți oamenii de afaceri sunt conectați în acest fel și, de acolo, vine "The Business Acumen Handbook". Ideea principală din spatele cărții este aceea de a ajuta managerii să înțeleagă pilonii afacerilor companiei lor și să funcționeze mai eficient și cu eficacitate.", a descris această carte Tate Tegtmeier.

9. The Non-Obvious Guide To Employee Engagement (For Millennials, Boomers And Everyone Else) de Maddie Grant

Despre această carte s-a spus că este "revigorantă; și că experții în viitor, Maddie Grant și Jamie Notter, dezvăluie o nouă cale de a atinge puterea oamenilor tăi în moduri care produc rezultate tangibile și măsurabile".

Lectură plăcută!

Tu ce-ai mai citit interesant în ultima vreme?

Pe data viitoare!

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.