fbpx Time Management: Tehnica Pomodoro | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Time Management: Tehnica Pomodoro

Mailuri, telefoane si o gramada de activitati "urgente" carora trebuie sa le faci fata in decursul unei zile petrecute la job. Si nu doar la job. Iti suna cunoscut? ... daca mai punem pe lista si task-urile personale ar trebui sa inventam ziua cu 34 de ore (sau mai mult) ... Totusi, trebuie sa invatam sa ne prioritizam activitatile si sa ne setam obiectivele in mod contructiv si productiv. Tehnica Pomodoro ar putea fi un bun organizator in acest sens.

Te asteptam la cursul: Time Management

Tehnica pomodoro presupune setarea si realizarea unei activitati timp de 25 de minute. Renunta la celelalte lucruri pe care ar trebui sa le faci in acelasi timp si concentreaza-te asupra unui singur, fara a-ti indrepta atentia catre altceva.
Invata sa-ti imparti eficient task-urile si asigura-te ca-ti vei indeplini toate obiectivele intr-un mod placut si productiv.

Iata 6 pasi de urmat pentru eficienta activitatilor tale zilnice.

1. Pentru inceput stabileste-ti prioritatile zilei; fa o lista apoi seteaza-le in ordinea importantei. Stabileste care este cel mai important lucru si incepe sa-l rezolvi. Seteaza-ti o alarma care sa anunte finalul celor 25 de minute. 

2. Concentreaza-te pe obiectivul propus
Ideal ar fi sa nu-ti indrepti atentia catre alte lucruri. Noteaza-ti ideile care-ti vin intre timp, dar nu te apuca sa le pui in practica inainte de a termina ceea ce ai inceput.

3. Fa o pauza apoi reia-ti activitatea
Stabileste de cate seseiuni pomodoro ai nevoie in ziua respectiva (cate 25 minute in functie de fiecare activitate).

4. Recapata-ti energia de  a munci 
Dupa ce ai terminat activitatea pe care ai selectat-o ai nevoie de o pauza obligatorie.  5 minute relaxare vor fi minunate. Citeste, mananca, vorbeste la telefon sau fa orice lucru ti se pare relaxant.
Astfel te vei deconecta de la probleme si vei capata energie pentru urmatoarele lucruri de rezolvat, folosind aceeasi tehnica.

5. Organizeaza-ti task-urile in functie de perioada zilei (dimineata, seara). Astfel iti vei termina treburile urgente la timp, iar celelalte lucruri le vei rezolva tot in aceeasi zi, cu mai multa rexlare.

6. Dupa obiectivele generale (legate de job - mojoritatea) listeaza-le si pe cele personale. In acest fel nu-ti vei amesteca munca cu viata personala, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.

Aflati mai multe despre tehnica Pomodoro aici.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.