fbpx Un neuropsiholog învaţă oamenii cum să aibă o viaţă mai bună | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Un neuropsiholog învaţă oamenii cum să aibă o viaţă mai bună

Rick Hanson poate fi considerat un om model.

Născut în Los Angeles, Rick Hanson a fost un adolescent timid şi pasionat de cărţi. A intrat la UCLA la 16 ani, absolvind cu “summa cum laude” în 1974. A fondat o companie care livra seminare şi a lucrat pentru matematicieni. După ce şi-a terminat masterul în psihologia dezvoltării la San Franciso State University s-a înscris la doctorat la Wright Institute în 1991.

Doctor în psihologie, cu lucrarea de succes “Gratifing Control: Mothers offering alternatives to toddlers”, Rick Hanson scrie cărţi, articole şi realizează programe audio cu teme diverse de dezvoltare şi bunăstare personală.

Resurse pentru iubire, fericire şi înţelepciune

Rick Hanson a scris până acum patru cărţi. A debutat cu “Mother Nurture: A Mother’s Guide to Health in Body, Mind and Intimate Relationships”, o lucrare despre cum să ai o viaţă de mamă fericită.

În “Hardwiring Happiness” autorul vorbeşte despre o nouă ştiinţă a calmului, încrederii şi mulţumirii. Eşti curios să afli cum poţi avea un creier ca al lui Buddha? Din cartea “Just one thing” afli răspunsul, iar din “Buddha’s Brain” înveţi despre această neuroştiinţă a fericirii, iubirii şi înţelepciunii.

Poţi descărca sfaturile şi discursurile sale pe website-ul personal. Acesta vorbeşte despre înţelepciunea budisă, atitudine pozitiva, cum să-ţi întemeiezi o familie şi cum să-ţi antrenezi creierul.

Articolele sale se găsesc în engleză, spaniolă, franceză şi chineză, astfel că oamenii din toate colţurile lumii au acces la învăţămintele sale. 

Rick Hanson ţine şi seminarii pe teme precum: emoţii pozitive, puterea experienţelor de zi cu zi, cum să-ţi dezvolţi încrederea în tine şi în cei din jur. Discursurile sale sunt disponibile şi sub forma unei aplicaţii mobile, în Apple Store.

Ghiduri practice

O parte importantă a muncii sale o reprezintă ghidurile. Pe website-ul personal puteţi găsi ghiduri complete despre puterea prezentului (“Mindfulness of the Body as a Whole”), bunătate şi compasiune (“NeuroDharma of Love: Compassion and Loving kindness”, mulţumire (“Natural contentment”).

Unde îi găsiţi lucrările

Pe Rick Hanson îl găsiţi la Rick Hanson. Tot acolo vă puteţi abona la newsletter, de unde în fiecare săptămână veţi primi sfaturile sale pe email. Desigur, acesta ţine şi seminarii în Statele Unite ale Americii. Cărţile sale se găsesc pe Amazon.com.

Rick Hanson se înscrie în seria specialiştilor care împărtăşesc cu ceilalţi din jur ceea ce ei au învăţat. Prin aplicarea sfaturilor sale cât şi a altor din domeniu, putem ajunge la un oarecare echilibru în viaţă, între “iubire, fericire şi înţelepciune”.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.