fbpx VIATA TA, CEL MAI IMPORTANT PROIECT AL TAU! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

VIATA TA, CEL MAI IMPORTANT PROIECT AL TAU!

Planul tau personal in 3 pasi, pentru fericire si succes!

Un vechi proverb chinezesc spune ca reteta unei vieti fericite consta in a avea “pe cineva pe care sa iubesti, ceva de facut si speranta”.

Putem spune, in cazurile “clasice”, ca primele doua parti sunt deja in posesia multora dintre noi. Ma refer la cei care au familie si un loc de munca. Dar ce se intampla cu cel de-al treilea ingredient?

Speranta vine din elaborarea si punerea in practica a planului tau de viitor. El se alatura prezentului, dandu-i un sens, o directie, peste timp. Visele noastre pentru mai departe se construiesc si se urmaresc pas cu pas, privind inainte, dar traind aici.

Incepe cu tine!

Construieste-ti planul tau personal in 3 etape:

Prima contine proiectiile tale despre tine insuti/insati ca persoana. Ce vrei sa schimbi la tine? Sa antrenezi? Sa imbunatatesti? Sa descoperi? Fericirea si succesul tau depind in mod esential de felul in care te pui in valorare din toate punctele de vedere (emotional, intelectual, fizic). Incepe cu tine! Orice vis al tau trebuie sa inceapa, asadar, cu dorinta de a deveni mai bun/a ca persoana. Ceea ce faci cu si din tine este conditia fundamentala pentru succesul a ceea ce vei face in exteriorul tau mai departe. Poti face primul pas organizandu-ti un program: Ce ai reusit sa investesti azi in cele 24 de ore pe care le-ai avut la dispozitie? Cum ti-a iesit acest lucru astazi comparativ cu ziua de ieri? Dar maine cum va fi?

Urmatoarea pagina din caietul tau trebuie sa includa intre trei si patru domenii de activitate in care iti doresti sa devii lider la nivel mondial. Tinta poate fi de natura profesionala, personala, din sfera hobby-urilor…Poate iti doresti si iti propui sa devii cel mai mare lider politic, cel mai bun artist, cel mai grozav jucator de golf etc.

Cel de-al treilea si ultimul capitol din planul tau personal de viitor se refera la toate tipurile de recompense pe care le astepti atat din punct de vedere profesional (cariera, prestigiu, un mediu placut de munca, invatare etc.) dar si personal (o familie armonioasa, dragoste, respect, armonie, prieteni etc.)

Odata scrise dorintele tale, pastreaza caietul pe care le-ai notat intr-un loc vizibil si reciteste cand si cand acele cuvinte pana iti vor intra bine, clar, in cap. Vei sti, mintea ta va sti in mod limpede ce iti doresti si ce iti propui sa faci pe mai departe. Acest lucru va deveni unul dintre cei mai buni aliati ai tai.

Daca esti stapan/a pe ideea ca exista speranta in continuare, atunci ai gasit cheia pentru a face fata ratarilor din viata de zi cu zi, pentru a uita inevitabilele parti rele, pentru a te bucura, mai presus de orice, de felul in care iti construiesti, de la un moment la altul, propriul drum.

Nu uita niciodata ca viitorul incepe, de fapt, in prezent, astazi, acum. Nu rosti niciodata cuvantul “niciodata”. Nu te va face sa te simti mai bine. Lasa-te mai bine condus/a de propriile vise.

Companie
Categorie

Luis Huete este profesor in cadrul IESE Business School, consultant pentru sfera de top management, speaker, autor si executive... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.