fbpx Vocatia la minut | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Vocatia la minut

Consilierea vocationala, ca orice fel de consiliere/ terapie, se bazeaza pe relatia dintre client si consilier. O relatie de incredere se construieste cu rabdare, responsabilitatea procesului de consiliere vocationala este a celor doua parti implicate.

Consilierul vocational are responsabilitatea crearii unui spatiu sigur de lucru, un spatiu in care clientul sa se simta auzit si unde confidentialitatea este un modul operandi.

La ce sa nu se astepte clientii? La rezultate la minut, la descoperirea vocatiei intr-o sedinta de o ora pentru ca Vocatia este un dar, descoperirea ei este un cadou de suflet din partea Sufletului, catre tine. Sufletul nu se grabeste, sufletul ramane cu noi pe intreaga perioada a sederii noastre pe Pamant. Uneori, noi o luam inaintea lui, uneori ii ignoram mesajele, uneori fugim si ne ascundem de el.

Cum ar fi sa ne oprim si sa-l asteptam? Cum sa facem asta? Cu rabdare si cu deschidere. Intr-o sedinta de consiliere vocationala, eu deschid spatiul, las sa patrunda emotiile, sa patrunda creativitatea, curiozitatea, spontaneitatea, curajul, comunicarea, valorile personale, empatia, intrebarile.

De aceea, te rog sa-ti aduci si Sufletul cu tine.

Cu el avem ceva de aliniat in aceste intalniri.

Ceea ce tu cauti nu se afla in rezultatele unor teste, nu se afla la consilier, nu se afla la parinti, la bunici, la profesori si parteneri. Ceea ce tu cauti nu se afla in sfaturile prietenilor si nici pe facebook.

O resursa importanta pe care iti sugerez sa o folosesti si pe care o avem cu totii, curiozitatea. Fii curios sa afli ce-ti place sa faci, fii curios cu ceea ce te inspira, fii curios cu ceea ce iti aduce un aport de energie, fii curios cu ceea ce te face sa visezi.

Vocatia la minut, nu exista. Eu, nu am aflat inca si nu stiu sa te indrum asa.

Darul acesta este mult prea valoros sa fie luat in gluma. Darul acesta iti face Sufletul sa danseze. Iti promit ca atunci cand vei fi in posesia Darului, nu te vei plictisi niciodata de el.

Articol preluat de pe blog www.dianaraceala.ro

Categorie
diana raceala

Experienta de viata impletita armonios cu workshopurile la care am participat, formarile pe care le-am urmat, cursurile de spiritualitate si cele... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.