Mergi la conţinutul principal

Arta comunicării – Cei 4 piloni relaționali, DAR Training

Categorie
Nivel
Intermediar
Specialist
Certificari
Descriere

Cum stabilesc echilibrul între a cere, a da, a primi și a refuza ?

 

Privind în urmă la veacurile de viață socială, în care ceea ce este numit comunicare, s-a desfășurat după tipare și cutume perpetuate din generație în generație, fără ca nimeni să se întrebe dacă este bine – ideea de a fi tu însuți poate fi percepută ca un act de curaj, ca o îndrăzneală sau poate chiar să fie vazută ca un fel de tupeu, de către cei cu convingeri mai tradiționaliste.

A comunica în mod conștient, înseamnă să fii în acord cu tine însuți, cu valorile tale și în egală măsură să-i respecți pe cei cu care interacționezi și să hrănești relațiile pe care le ai cu aceștia.

În opinia lui Jacques Salomé, psihosociologul francez care a conceput metoda ESPERE (Energie Specifică Pentru Ecologie Relațională Esențială), comunicarea este o nevoie vitală având în vedere că suntem cu toții ființe sociale. 

Trăim într-o societate a cărei cultură, banalizează de multe ori demersurile de comunicare, considerând că o conversație poate fi considerată un demers de comunicare... Nu este nevoie să mă credeți pe mine sau pe Jacques Salomé,😊 dacă vreți să aveți un indiciu al nivelului de comunicare relațională și conștientă, uitați-vă la relațiile din jurul vostru și nu în ultimul rând la relațiile voastre. 

O relaționare sănătoasă, benefică, energizantă și care aduce valoare adăugată protagoniștilor ei, se bazează pe cei patru piloni ai comunicării relaționale: a cere, a da, a primi și a refuza.  Modul în care reușim să păstrăm un echilibru între aceste segmente, este determinant atât pentru calitatea relațiilor noastre cât și pentru liniștea interioară a fiecăruia dintre noi.

Acest curs reprezintă o altă perspectivă a ceea ce înseamnă ideea de comunicare, prin metoda ESPERE și este potrivit pentru oricine dorește să-și dezvolte sau să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare interpersonală, gestionând în mod echilibrat cele 4 aspecte relaționale menționate mai sus.

Acest curs este pentru:

  • Oricine dorește să învețe să formuleze un refuz, în mod relațional
  • Cei care doresc să echilibreze raportul între ‘’a da‘’ și  ‘’a primi‘’, rămânând aliniați la valorile proprii
  • Acele persoane care consideră că este cel puțin neplăcut să ceară/să solicite ceva și nu prea știu cum să facă asta.

 

‘’Combinația mai mult sau mai puțin armonioasă a acestor patru demersuri va dinamiza sau va răni, va stimula sau va paraliza pe unul sau pe altul dintre protagoniștii unui schimb sau al unui trai în comun. ‘’ (Jacques Salomé)

Este un curs interactiv, în care ești invitat să-ți dai voie să vezi într-un mod diferit cele mai frecvente aspecte de viață, care neglijate pot genera neplăceri (inclusiv conflicte interioare) și care, pe măsură ce înveți să le gestionezi, vor da naștere unor schimbări interioare benefice ție și celor din jurul tău.

Comunicarea prin metoda ESPERE, poate fi învățată la orice vârstă.  Este vorba de reguli simple care pot fi aplicate cu ușurință și care au efect imediat.

 

Cursul se desfășoara astfel:

24 Octombrie 2020, 9:30-17:30 – ONLINE

sau

25 Octombrie 2020, 9:30 – 17:30 - în SALĂ*

Investiția ta – 251 lei/persoană pentru una dintre cele două variante

 

Participanții la acest curs, primesc la cerere, o sesiune individuală gratuită, de 50 de minute, în care putem lucra punctual anumite situații de comunicare.  Cei care sunt interesați, sunt rugați să solicite acest lucru după achitarea facturii pentru curs.

 

Te aștept cu drag să descoperim împreună potențialul tău de comunicare!:)

Dana Russu, MBA

Communication Coach

 

Cerere curs inhouse