fbpx Arta comunicării – Cei 4 piloni relaționali, DAR Training | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Arta comunicării – Cei 4 piloni relaționali, DAR Training

Categorie
Nivel
Intermediar
Specialist
Certificari
Descriere

Cum stabilesc echilibrul între a cere, a da, a primi și a refuza?

 

În lumea în care trăim acum, în condiții sociale pe care nu le putem schimba, tot mai multe persoane constată că relaționarea nu mai este cum a fost...Nu vreau să spun că a fost ușor să comunicăm înainte de pandemie, vreau să spun că aceste impuneri sociale ne deformează modul în care percepem comunicarea.  Restricțiile impuse din cauza crizei sanitare, au dus la scăderea interacțiunii mult prea mult...acest lucru ne schimbă obiceuri simple care până acum câteva luni erau firești.   

Cum faci, ca în acest context, să rămâi în mod real, conectat cu tine și cu ceilalți?

Cum faci să poți comunica deschis, să poți spune ce vrei, să poți cere ce ai nevoie, să știi cum să primești și cum să refuzi?

Cum ar fi pentru tine să descoperi că aceste lucruri se pot invăța și că pe masură ce le integrezi în viața ta, dinamica relațiilor tale se schimbă?

Dacă vrei să afli cum poți echilibra aceste lucruri, acest curs este pentru tine!

A comunica în mod conștient, înseamnă să fii în acord cu tine însuți, cu valorile tale și în egală măsură să-i respecți pe cei cu care interacționezi și să hrănești relațiile pe care le ai cu aceștia.

În opinia lui Jacques Salomé, psihosociologul francez care a conceput metoda ESPERE (Energie Specifică Pentru Ecologie Relațională Esențială), comunicarea este o nevoie vitală având în vedere că suntem cu toții ființe sociale. 

Trăim într-o societate a cărei cultură, banalizează de multe ori demersurile de comunicare, considerând că o conversație poate fi considerată un demers de comunicare... Nu este nevoie să mă credeți pe mine sau pe Jacques Salomé,? dacă vreți să aveți un indiciu al nivelului de comunicare relațională și conștientă, uitați-vă la relațiile din jurul vostru și nu în ultimul rând la relațiile voastre. 

O relaționare sănătoasă, benefică, energizantă și care aduce valoare adăugată protagoniștilor ei, se bazează pe cei patru piloni ai comunicării relaționale: a cere, a da, a primi și a refuza.  Modul în care reușim să păstrăm un echilibru între aceste segmente, este determinant atât pentru calitatea relațiilor noastre cât și pentru liniștea interioară a fiecăruia dintre noi.

Ce îți propun eu ca formator, în acest curs?

  • Să te întâlnești cu tine și cu punctele de vedere despre tine care îți definesc comunicarea
  • Să afli din ce punct pleci în demersurile tale de a comunica mai bine
  • Să observi felul în care te poziționezi față de ceilalți

Acest curs reprezintă o altă perspectivă a ceea ce înseamnă ideea de comunicare. Conceptele și regulile de comunicare propuse în acest curs, aparțin metodei ESPERE și sunt potrivite pentru oricine dorește să-și dezvolte sau să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare interpersonală, gestionând în mod echilibrat cele 4 aspecte relaționale menționate mai sus.

 

Pentru cine este acest curs?

  • Pentru oricine dorește să învețe să formuleze un refuz, în mod relațional
  • Pentru cei care doresc să echilibreze raportul între ‘’a da‘’ și  ‘’a primi‘’, rămânând aliniați la valorile proprii
  • Pentru acele persoane care consideră că este cel puțin neplăcut să ceară/să solicite ceva și nu prea știu cum să facă asta.

‘’Combinația mai mult sau mai puțin armonioasă a acestor patru demersuri va dinamiza sau va răni, va stimula sau va paraliza pe unul sau pe altul dintre protagoniștii unui schimb sau al unui trai în comun. ‘’ (Jacques Salomé)

Este un curs interactiv, în care ești invitat să-ți dai voie să vezi într-un mod diferit cele mai frecvente aspecte de viață, care neglijate pot genera neplăceri (inclusiv conflicte interioare) și care, pe măsură ce înveți să le gestionezi, vor da naștere unor schimbări interioare benefice ție și celor din jurul tău.

Comunicarea prin metoda ESPERE, poate fi învățată la orice vârstă.  Este vorba de reguli simple care pot fi aplicate cu ușurință și care au efect imediat.

 

Când are loc cursul?

Ziua 1 - 9 Decembrie 2020, 17:30-20 :30, on-line

Ziua 2 – 10 Decembrie 2020, 17:30 – 20:30, on-line

 

Trainer Dana Russu

Preocupată de timpuriu de natura umană și de modul în care oamenii parcurg etapele evoluției, Dana și-a demonstrat și exersat abilitățile de comunicare în cei 20 de ani de expeperiență în dezvoltarea afacerilor și managementul vânzărilor, din diferite segmente de nișă.

Este trainer de comunicare și relaționare, este specializată în metoda ESPERE, coach, formator certificat ANC și și-a obținut titlul de MBA cu o lucrare științifică în domeniul coachingului.

Crezul ei este, că orizonturile dezvoltării umane se deschid, când se deschide mintea. Misiunea ei este aceea de a-i însoți și susține pe cei care vor să se dezvolte, care vor să-și descopere potențialul și să evolueze.

 

Ce spun participanții la alte cursuri, pe care le-am facilitat:

‘’A fost cel mai frumos workshop la care am participat vreodată! Foarte interactiv, foarte challenging, foarte entertaining. ‘’ E.C. – medic stomatolog

‘’Am avut multe conștientizări și am învățat foarte multe!‘’ M.I.

‘’Plec de aici cu o mare încredere în mine! Mulțumesc!‘’ M.P.

‘’Îți mulțumesc pentru toate informațiile pe care  mi le-ai împărtășit și pe care le-am primit cu mare bucurie și deschidere. Multumesc!‘’ A.I.

‘’Am învățat lucruri utile pentru mine, despre mine și despre oameni.  Aș dori să mai iau parte la astfel de evenimente.‘’ L.D.

‘’Am ales să particip la un workshop prezentat de Dana Russu, comunicarea asertivă.
Workshop-ul , prezentat de Dana, este unul interactiv. Astfel dezbaterile pe tema propusă te ajută să aprofundezi informația. Suntem diferiți și avem opinii diferite iar Dana cu calmitate reușește să conducă dezbaterea într-o direcție prietenoasă.

Am realizat și înțeles că am și drepturi. În urma acestui workshop am ințeles că am dreptul să nu mă justific pentru ceea ce spun și fac, în limita bunului simț. …M-a ajutat dându-mi curajul de a mă răzgândi si de a refuza persoane superficiale.’’ O.I.

‘’Mi-a plăcut foarte mult că la workshop-ul de comunicare asertivă, la care am participat, au fost implicați toți participanții și că am făcut  exerciții practice.’’ N.R.

 

Investiția ta:

299 lei/persoană (50% reducere) până în 2 Decembrie, până la ora 24:00.

599 lei/persoană după 2 Decembrie.

 

O comunicare făcută în mod conștient înseamnă să relaționezi mai bine!

Dacă ai relații mai bune îți este mai ușor să te afirmi, să-ți faci vocea auzită, să oferi, să faci solicitările de care ai nevoie pentru proiectele tale, să poți refuza ceea ce nu ți-se potrivește și să poți să primești cu inima deschisă.

Sunt importante pentru tine toate aceste aspecte?

Dacă răspunsul tău este DA, înscrie-te acum la curs și beneficiază de reducerea de 50%!

Mai mult decât atât, pentru fiecare dintre participanți am pregătit un cadou!?

 

Te invit să descoperim împreună potențialul tău de comunicare!

Dana Russu, MBA

Communication Coach

 

Cerere curs inhouse