Mergi la conţinutul principal

Curs de Retenție, Reducerea Fluctuației și Securizarea Talentelor

Trainer
Categorie
Resurse Umane
Durata
1 Zi
Tip eveniment
Curs Open/Deschis
Curs In House
Nivel
Intermediar
Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați:

Avand in vedere cat de scumpa a ajuns recrutarea (costurile se pot ridica pana la 3x salariul lunar brut pentru o pozitie obisnuita si 10x pentru o pozitie de management), bine ar fi sa fim in masura sa ne pastram angajatii cat mai mult timp. Desigur, nu este vorba aici doar de costurile de inlocuire: lumea s-a schimbat si astazi, prin intermediul Social Media, avem practic acces usor la angajatii altor companii. Este mai usor ca oricand deci pentru concurenta sa abordeze exact oamenii de care are nevoie, pentru că, pe o piata cu deficit, prea putini mai sunt cei care, fiind de valoare, nu au ceva de facut. In fapt, prundent este sa consideram ca angajatii buni au in permanenta pe masa 1-2 oferte astfel inca nu este nevoie de prea mult ca, fiind tentati mereu de noi si noi companii, la un moment dat sa cedeze. Si, normal, că cel mai dificil de păstrat sunt cei mai valoroși angajați, pentru ca sunt cei mai ”vanati”.

Costurile cu fluctuatia sunt astazi uriase pentru ca, la costul de recrutare al inlocuitorilor (care am aratat, ajung usor la 3 salarii), se adauga cele de formare a noilor veniti si costurile de productivitate pana cand acestia ajung la nivelul celor plecati. Ce facem daca, la 300 angajati avem 20% fluctutie, deci ne pleaca 60 de oameni pe an x 3 salarii?

De ce ne pleaca angajatii si mai ales cum putem sa ii retinem este intrebarea cheie la care raspunde acest curs de exceptie despre reducerea fluctuatiei si securizarea talentelor sustinut de Academia de HR

Cui se adresează

Cursul se adreseaza mai multor categorii de audienta, in principal: (1) specialistilor HR care duc greul proiectelor de retentie zi de zi, (2) antreprenorilor, celor care fiind sufletul propriilor afaceri sunt si cei mai interesati sa isi retina oamenii de valoare (3) antreprenorilor care isi administreaza singuri recrutarea, (4) managerilor operationali care nu vor sa isi descompleteze cele mai bune echipe (5) managerilor si directorilor de HR care dezvolta si implementeaza politicile de Retentie ale companiilor lor.

Subiecte abordate

Printre topicile abordate se numara subiecte de mare actualitate si impact precum:

 • Ce este si ce înseamnă Securizarea Talentelor?
 • Ecuațiile fundamentale ale Retenției: factorii de bază și relațiile ascunse dintre ei
 • Pașii pentru un Program Integral de Retenție – cum ținem oamenii în firmă?
 • Solutii puternice pentru identificarea angajaților HiPo în vederea securizării lor
 • Cum se construiește Oferta de Valoare către angajați?
 • Relația dintre Retenție, EVP și Reducerea Fluctuației
 • Măsurarea și cuantificarea obiectivă a nivelului de Fluctuație: cum se calculează de fapt
 • Care sunt principalii indicatori de (1) Fluctuație și (2) Retenție ce trebuie monitorizați
 • Cât costă și cum calculăm ROI-ul unui Program de Retenție?
 • Transformarea culturii organizationale intr-o cultură a implicării, engagement-ului și motivației de a reusi

Beneficii suplimentare

Foarte important: cursul are o abordare interactiva si pragmatica, venita din practica si experienta trainerului si ofera fiecarui participant o ampla selectie de instrumente in format editabil pentru utilizarea libera in scopuri personale sau de business. Participantii vor primi de asemenea o serie de discounturi de la partenerii Academiei.

Informații

Durata: 1 zi

Preț

 • Pret: 630 pret intreg,

Reduceri

 • 567 early booking (mai devreme de 8 zile inainte de inceperea cursului),
 • 504 early booking si cel putin 2 participanti.

La aceste sume se adaugă TVA.

Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați: