Mergi la conţinutul principal

Finante pentru NonFinantisti, Simulare, Brasov

Tip eveniment
Curs Open/Deschis
Curs In House
Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați:

Curs interactiv, 70% reprezentând activitatea practică.Cu ajutorul acestui program vă veți dezvolta competența de a percepe și înțelege într-un mod unitar informațiile financiare ale organizației, integrate toate în aceeași imagine de ansamblu a unui câmp de forțe care interacționează.Simularea financiara este un seminar care oferă o perspectivă și o cunoaștere aprofundată a afacerii, a leadership-ului, a impactului unei decizii manageriale și a responsabilității.

Considerente Generale:

Acest curs ofera participantilor o intelegere generala a modului in care sunt structurate raportarile financiare ale unei companii, a modului in care se finanteaza o afacere, a sistemelor utilizate pentru masurarea, raportarea si controlul performantei unei companii la nivel functional sau departamental. In intelegerea acestor notiuni se incepe cu clarificarea si definirea lor de baza urmand apoi progresiv sa se ajunga la intelegerea unor elemente si aspecte financiare mai complexe.Veți putea privi, la modul propriu, imaginea de ansamblu, nu doar să vă familiarizați cu terminologia financiară. Astfel, veți putea lua decizii mai bune, anticipând cu mai mare precizie impactul acestora.Impactul asupra cash-ului, asupra profitului, asupra investițiilor, asupra oamenilor si companiei.

Cursul se adreseaza:

Managerilor, supervizorilor, specialistilor sau orice persoana care utilizeaza sau vor utiliza si necesita o intelegere generala a problemelor si aspectelor de management financiar.

Continutul Trainigului

 1. Nevoile informationale legate de gestiunea financiara ale managerilor din diverse pozitii
 2. Structura si principiile unui sistem contabil
 3. Întelegerea si analizarea principalelor situatii financiare;

• Contabilitate si raportare;• Bilantul contabil;• Contul de profit si pierdere;• Situatia fluxului de numerar;• Metode de control al costurilor si controlul capitalului circulant;• Bugetare si previzionare 4. Moduri de construire de rapoarte pentru monitorizarea performantelor pe diferite activitati plecand de la date din contabilitate 5. Citirea si intelegerea de rapoarte financiare finale (Income Statement si Balance Sheet) 6. Elemente introductive de Cost Accounting (Centre de Profit, Venit, Costuri). Definirea, caracteristicile si limitele Contabilitatii Financiare si Contabilitatii de Gestiune

Cum lucram:

În cadrul activităților, participanții devin antreprenori, coordonatori sau manageri.Sala de curs devine ea însăși, o întreagă piață concurențiala cu companii care creeaza interactiuni intre ele si cu actiuni derulate in cadrul aceleasi companii.Simularea crează un context ideal pentru învățare, și lecțiile însușite au aplicații imediate, fiind direct transferabile în realitatea simulării, și mai apoi, în realitatea de zi cu zi. Participanții își vor îmbunătăți competențele de ordin financiar și analitic pe măsură ce se vor “juca” cu sumele de bani, vor planifica și acționa treptat în activități din ce în ce mai complexe, în care apar tot felul de situații provocatoare, care sunt întâlnite în viața reală. Programul folosește o gamă variată de instrumente de învățare experiențială: auditiv, vizual, kinestezic.Transformarea unor raportări tabelare în forme vizuale ușor de înțeles, de utilizat și de reținut, reprezintă o experiență care are mare impact asupra participanților. Bilanțul contabil este prezentat într-o formă bine structurată, care modelează exact rolul lui în managementul financiar: prezentarea tuturor resurselor pe care le are o firmă și a surselor financiare din care provin.Modul în care circulă banii în organizație:

 • de ce putem avea profit și totuși să nu dispunem de sumele de bani necesare activităților curente?
 • de ce nu putem face investiții, deși piața și concurența ne obligă să le facem?

Cum putem analiza modul în care este capabilă organizația să creeze plus-valoare?Cum apar diverșii indicatori legați de Contul de profit și pierdere?Care este corelația dintre performanța activității de azi și modul în care se va dezvolta organizația noastră în viitor?

La finalul cursului, participantii vor fi capabili sa:

 • Inteleaga situatiile financiare si rolul functiei financiar-contabile dintr-o companie;
 • Interpreteze situatiile financiare pentru a determina unde trebuie directionate eforturile managementului
 • Inteleaga principiile financiare de de baza in contextul dezvoltarii durabile ale unei companii
 • Decida asupra unor strategii financiare, avand in vedere impactul acestora
 • Constientizeze miscarea capitalului si impactul acesteia asupra performantelor viitoare al unei companii.

De ce sa Participi? Pentru ca:

 • se pune accent pe învățarea practica;
 • regulile și limbajul specifice sunt explicate pe larg și pe îndelete – acele situații financiare care uneori s-ar putea să vă fi produs unele temeri - sunt acum experimentate și înțelese pas cu pas;
 • sunt multe idei, pe care participanții le duc, la final, în viața de business reală:

o Fiecare dintre noi, manageri, angajați, antreprenori, putem înțelege și putem comunica în limbajul financiar;o Fiecare dintre noi, acolo unde suntem, în cadrul firmei noastre, suntem interconectați. Deciziile noastre au impactasupra echipei noastre, asupra altor echipe și departamente, asupra organizației ca întreg;o Putem înțelege și vedea mai ușor consecințele deciziilor pe care le luăm la un moment dat. Astfel, anticipând consecințele, putem lua decizii mai bune;o La urma urmei, realitatea financiară a organizației noastre poate fi pusă sub formă vizuală: putem vedea și simți profitul, bilanțul, fluxurile de cash, și toate astea se pot organiza în grafice simple și indicatori.

Se asigură:

 • sustinerea propriu-zisa a cursului. Cursul este centrat pe procesul de intelegere si invatare al fiecarui participant in parte.
 • feed-back - atat in timpul, cat si la finalul cursului.
 • evaluarea post-training a participantilor. In vederea observarii nivelului de retentie al informatiilor, cat si a capacitatii de punere in practica a acestora.
 • diploma de participare.

Date Organizatorice:

Locatia: Brasov, Hotel Clasic Inn - http://www.classic-inn.ro/hotel/Costuri: 1.580 RON + TVA / participant si include:- cazarea (2nopti/3 zile – fiecare participant va avea camera sa)- mesele (2 x mic dejun / 2 x dejun / 2 x cina)- coffee break-urile ( 4 )- suportul de curs;- diplomele de participare;- In pretul cursului este inclusa si o tableta Samsung Galaxy Tab3/Lenovo A3500/Lenovo 1100/HP1301 7.0”.Discount-uri:5 % la 2 participanti10 % la 3 participantiLa 4 participanti se ofera 1 loc gratuit, al 5-lea.

Data si locatie
Data de desfășurare a acestui curs (program) a trecut! Pentru a vă ajuta să găsim un curs (program) de care aveți nevoie, vă rog să ne contactați: