fbpx Management financiar - Finante pentru non-finantisti | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Management financiar - Finante pentru non-finantisti

Descriere
Traim intr-o lume aflata intr-o continua miscare. Mediul exterior se schimba cu o viteza ametitoare. Ce facem in interiorul organizatiei pentru a face fata cat mai bine “haosului” din afara?

Luam noi cele mai bune decizii?
Folosim corect informatiile financiare primite de la Departamentul Financiar – Contabilitate?
Intelegem in totalitate si fara ezitari raportarile si prezentarile colegilor finantisti?
Oare de cate ori nu ne spunem: “Pai ei au jocul lor, cu reguli proprii, noi, ceilalti, avem jocul nostru”?

Acest curs are un tel ambitios: doreste sa explice regulile si limbajul “jocului” numit Management Financiar. Sa-i intelegem pe colegii finantisti si sa ne inteleaga! Sa le putem vorbi pe limba lor!

Si, mai ales, sa putem lua decizii utilizand informatiile financiare din cadrul organizatiei noastre.

Va promitem ca in acest curs de Finante pentru Non-Finantisti va vom explica pe larg si pe indelete acele situatii contabile care s-ar putea ca uneori sa va fi produs unele temeri. Multi manageri au anumite rezerve si ezitari fata de contabilitate. Chiar daca sunt personale, aceste ezitari si rezerve exista.

Pentru a le elimina, vom analiza impreuna activitatea manageriala din perspectiva financiara si vom explora relatia dintre management si contabilitate.

Si daca limbajul si conceptele de baza vor fi intelese, va promitem ca „jocul” numit Management Financiar va deveni o activitate curenta in viata voastra profesionala! Si, de ce nu, si in cea personala!

Vom urmari urmatoarele aspecte:

  • Invatarea limbajului financiar – contabil: cunoasterea si intelegerea informatiilor financiare si a modului lor de prezentare.
  • Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor manageriale, prin utilizarea informatiilor financiare.

Iar la final, TU vei ..

  • .. dobandi cunostinte si aptitudini fundamentale in domeniul Managementului Financiar: vei cunoaste si intelege intr-o maniera logica si sistemica situatiile de Cash Flow (Fluxul de numerar), Contul de Profit si Pierdere, Bilantul contabil;
  • .. evalua si folosi informatia financiara prezentata in cele trei situatii financiare, in integralitatea ei;
  • .. intelege principiile de baza si termenii uzuali folositi in analizele financiare;
  • .. cunoaste si utiliza principalele instrumente si modalitati de evaluare a eficientei firmei – rate si indicatori financiari;
  • .. intelege modul in care fiecare membru al echipei manageriale poate contribui atat la cresterea propriei performante, cat si la dezvoltarea si cresterea performantei subordonatilor, in domeniul financiar.

Ti se va potrivi perfect daca:

Ocupi functie de manager sau executiv, trebuind sa gasesti solutii si sa iei devizii pe baza informatiilor financiare, si doresti sa folosesti informatiile financiar contabile in scopul cresterii propriilor performante manageriale, dar si pentru cresterea performantei organizationale.

Si o veste buna:

Pentru a putea participa la acest curs chiar nu ai nevoie de studii economice anterioare!

Cerere curs inhouse