fbpx Program autorizat ANC, de Evaluator de Competențe Profesionale - Cluj Napoca | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Program autorizat ANC, de Evaluator de Competențe Profesionale - Cluj Napoca

Categorie
Nivel
Avansat
Descriere

Cursul de Evaluator de Competențe Profesionale (COR 242405) este un curs de specializare ce se adresează cu preponderență practicienilor din departamentele de HR, celor care desfășoară procese de recrutare și selecție, instituțiilor care au ca scop certificarea de competențe, dar și persoanelor care doresc să își dezvolte abilități suplimentare de evaluare a competențelor (manageri, team lideri, profesori, educatori etc.).

Competențele sunt seturi de cunoștințe, comportamente și atitudini ce permit obținerea de rezultate superioare la locul de muncă. Evaluatorii de Competenţe Profesionale sunt persoanele care pregătesc instrumente de evaluare, realizează și asigură calitatea procesului de evaluare şi certificare a competențelor candidaților ce doresc recunoaşterea calificărilor şi a competenţelor dobândite la locul de muncă sau în procese de învătare formală sau non-formală.

 

Structură

Cursul presupune 64 de ore de formare, organizate în 4 module, desfășurate pe durata a câte 2 zile consecutive.

Este un program dinamic, ce urmărește să ofere atât cadrul teoretic, cât și cel practic pentru însușirea de cunoștințe și dezvoltarea abilităților și competențelor necesare desfășurării activității de evaluator de competențe:

La finalul formării, se organizează un examen cu reprezentanți ANC. Pentru obținerea certificatului, este obligatorie parcurgerea tuturor celor 4 module.

Beneficii

În calitate de participant la acest curs:

  • vei şti cum să elaborezi instrumente de evaluare adaptate diferitelor competențe și profesii, plecând de la analiza postului sau de la profesia specificată în codul COR;
  • vei cunoaște pașii de urmat în organizarea unei sesiuni de evaluare de competențe;
  • vei realiza un proces de evaluare corect;
  • vei lua decizii realiste în procesele de recrutare și selecție sau de succesorat, unde candidații sunt în competiție pe baza competențelor profesionale;
  • vei obţine certificatul de specializare Evaluator de Competențe Profesionale - cod COR 242405, recunoscut de MMFPS şi MECI, atât în țară, cât și în UE.

Important:

Acceptarea în formarea pentru profesia de Evaluator de Competențe Profesionale este condiționată de două criterii de selecție:

  1. studii superioare finalizate;
  2. minim 1 an experiență într-un post ce implică evaluarea de personal.

 

Detalii organizatorice:

  • Numărul maxim de participanți: 14 persoane/sesiune
  • Data limită de înscriere: marți, 22 aprilie 2019.

Cursul este organizat de furnizorul de formare profesională a adulților Hum Management Consulting - conform autorizației 12/1721/14.08.2015.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate, tematica completă, costuri și înscrieri, vă invităm să ne contactați.

Sesiunea organizată se va derula după următoarea programare:

  • 3 - 4 maI: Modul I,
  • 17 - 18 mai: Modul al II-lea,
  • 31 mai - 1 iunie: Modul al III-lea,
  • 14 - 15 iunie: Modul al IV-lea.

Testimoniale

„A fost cel mai frumos curs la care am participat și totodată cel mai greu. Am aflat multe lucruri noi și utile și mi-am dat seama cât este de importantă comunicarea scopului centrului de evaluare către candidat.”

Ionela Câmpean: 17.05.2017

„Cu siguranță, acest curs îl voi așeza pe raftul cu experiențe frumoase. Am întâlnit un climat pozitiv, de încredere, cu un ritm de învățare și experimentare potrivit. Informații clare, structurate, oameni care au împărtășit din experiență, întrebări, oglinzi care mi-au arătat mai clar cine sunt. Toate acestea, asezonate cu simțul umorului, traineri pregătiți și calzi și participanți deschiși. Vă mulțumesc pentru tot ce ați oferit.”

Cristina Mitrică: HR Consultant & Recruiter

„Cursul a fost o experiență extraordinară din care am învățat foarte multe lucruri noi și practice. Am învățat, de asemenea, și să fiu mai atentă la comportamente pe care nu le observam până acum.”

Sara Roșu: 17.05.2017

 

 

 

Cerere curs inhouse