fbpx Raising Cain: cum sa protejam viata emotionala a baietilor, sau natura baietilor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Raising Cain: cum sa protejam viata emotionala a baietilor, sau natura baietilor

Descriere

“Ce s-a întâmplat cu fiul meu?”

“De ce are rezultate slabe la scoala?”

“De ce sunt baietii atât de agresivi?”

“De ce nu vorbesc baietii cu adultii?”

Parintii si cadrele didactice dezbat cu ardoare modul de relationare cu baietii. Dupa 20 de ani de studii revelatoare facute asupra fetitelor si dupa lungi discutii legate de tratamentul nediscriminatoriu al fetitelor si baieteilor în scoli, a venit si vremea sa se studieze factorii de risc care afecteaza viata baietilor. Cercetarile arata ca baietii sunt de 4 ori mai des trimisi sa discute cu un psiholog decât fetele; sunt diagnosticati cu 60-80% din tulburarile de învatare. Zonele lor de putere, activitatea fizica si perceptia vizual-spatiala nu sunt la fel de apreciate ca aptitudinile verbale din mediul feminin mai linistit, dominat de cuvinte. Baietii nu se descurca la fel de bine ca fetele în scoala, începând cu clasa I si pâna la liceu si sunt expusi la riscul de a concluziona ca scolile nu li se potrivesc, la riscul de a se retrage în carapacea lor si de a deveni închisi.

Înca din copilarie, majoritatea baietilor încep sa se identifice cu un model masculin creat de societate, care este definit de doua attribute: forta si realizare. Astfel, ei devin victimele asa numitei “culturi a cruzimii”, care cere baietilor sa îmbratiseze o ideologie îngusta a masculinitatii: evitarea emotiilor, evitarea a orice este feminin, teama de a manifesta slabiciune. Rezultatul poate fi un baiat care este, sau pare a fi închis si adeseori furios.

În acest workshop, Dr. Thompson ofera sugestii profesorilor, tatilor si mamelor despre cum pot sprijini un baiat în primii ani de scoala si cum sa ajute un baiat sa ramâna deschis din punct de vedere emotional în adolescenta.

Cerere curs inhouse