fbpx Școala de vară Art Moment | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Școala de vară Art Moment

Trainer
Categorie
Dezvoltare Personala
Tip eveniment
Atelier
Curs In House
Data si locatie
Cere program personalizat:

Desprinși de agitația urbană și de grijile din cotidian Art Moment este o invitație la un moment de detașare de realitate. În spiritul unui atelier de creație dotat cu șevalete și șorțuri, muzică bună, modele și tablouri dintr-o vastă gamă stilistică și cu o deosebită forță de inspirație participanții la Școala de Vară Art Moment  se vor bucura de un program compus din cinci ședințe cu rol educativ și terapeutic ce vor cultiva gustul pentru artă.

Obiectivele programului: Atelierele de artă se adresează adulților care simt nevoia unor momente unice de detașare, relaxare și inspirație într-un cadru ofertant. Obiectivul programului este de a cultiva gustul pentru artă, de a dezvolta abilitățile artistice și de a ilustra utilitatea activităților artistice pentru dezvoltarea personalității, creativitatea sporită și starea de bine.

Sumar al conținutului programului:  În decursul unei săptămâni, participanții vor face o incursiune completă în domeniul artelor plastice prin prisma istoriei artei, a elementelor de limbaj plastic, a tehnicilor și stilurilor artistice. Încurajați de un coordonator cu experiență pedagogică, studii de specialitate și abilități de comunicare participanții vor descoperi complexitatea domeniului artistic din perspectiva desenului, a compoziției, a regulilor cromatice și a interpretării operelor de artă.

Programul este compus din cinci teme distincte, care vor trata următoarele subiecte:

  1. Contemplarea artei – limbaj de exprimare (2h)

În vederea unei incursiuni în domeniul artistic, subiectul va oferi șansa participanților de a se delecta cu diversitatea și unicitatea lucrărilor aflate în patrimoniul galeriei. Prin prisma lucrărilor participanții vor descoperi genurile artistice, diferențele tematice și stilistice ale lucrărilor. În urma unei complexe analize de imagine și concept aceștia vor fi încurajați să reprezinte pe pânză emoția transmisă de lucrăriprin intermediul unui curent artistic. Experiența artistică va contribui la cunoaștere și autocunoaștere, precum și la o incursiune în istoria artei, poartă spre o lume lăuntrică misterioasă.

  1. Jocul liniei în desen și compoziții grafice (2 h)

A doua întâlnire va fi adresată punctului și liniei - două elemente de limbaj plastic esențiale în reprezentarea plastică. Deoarece punctul și linia stau la baza reprezentărilor plastice multimilenare ale omului participanții vor descoperi noțiunea acestor elemente din perspectiva picturii. De asemenea, vor descoperi multitudinea metodelor tehnice de obținere a punctului și liniei în artă. Desenul, definit prin împletirea de linii și semne grafice, contribuie la limpezirea gândirii, ancorarea voinței și stimularea creativității.

  1. Culoarea – expresia spontaneității (2 h)

Impactul culorii stârnește interesul privitorului prin emoția, senzația și starea pe care o transmite. Astfel, abordarea unui subiect de cromatologie va oferi participanților rețeta completă pentru amestecul, utilizarea și interpretarea culorilor în pictură. Jocul cromatic dezvoltă personalitatea și emotivitatea, stimulează creativitatea și exercităo deosebită influență asupra stării psihice.

  1. Compoziția între linii și pete (2 h)

Subiectul compoziției tratează echilibru dintre linii, pete, spațiu și perspectivă. În acest joc marcat de ritm, simț cromatic și planuri participanții vor descoperi mecanismul de fuziune a elementelor de limbaj plastic în pictură. Antrenați de un bagaj informațional complex, lucrări reprezentative a căror compoziții oscilează întrevăzut și nevăzut, realism și abordare abstractă, participanțiivor cunoaște principiile pe a căror temelii este construită arta. Experiența de analiză și realizare a unei compoziții echilibrate încurajează organizarea vieții după rigorile și legile naturii și ale vieții.

  1. Forma plastică - aspectul exterior a unei lumi interioare (2 h)

Prin definiție forma reprezintă vizibilul, reprezentat prin aspectul exterior a unui corp, siluetă sau chipul unei făpturi. Astfel, subiectul formei dispută exteriorizarea unor trăiri interiore și redarea acestora prin intermediul artelor. De la forme create de natură până la forme plastice, elementul de limbaj plastic se remarcă prin diferitele ei ipostaze funcționale ce traduc starea psihică prin intermediul culorii, semnelor și simbolurilor. Studiu aprofundat al formei reprezintă un exercițiu de introspecție ce analizează starea emoțională prin prisma picturii. Astfel, experiența contribuie la autocunoaștere, dezvoltare personală, comunicare nonverbală și exteriorizare.

Program:

Scoala de Vara va avea loc in intervalul: 28 iunie - 2 iulie (cinci zile, de marti pana sambata, cu program de luni pana vineri in interval 18.00-20.00 si Sambata de la 11.00 la 13.00)

Investitie:

Pretul este de 1000 de lei.

Data si locatie
Cere program personalizat:
?