fbpx Toyota Kata – Improvement & Coaching Workshop, Proactive Communication | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Toyota Kata – Improvement & Coaching Workshop, Proactive Communication

Trainer
Categorie
Business & Management
Coaching
Tip eveniment
Curs Open/Deschis
E-Learning / Curs Online
Curs In House
Nivel
Intermediar
Avansat
Specialist
Certificari
Data si locatie
Cere program personalizat:

Ce este Toyota Kata?


Toyota Kata se refera la cultura imbunatatirii continue, atat de admirata la modul in care o aplica cei de la Toyota.
Doar ca... nu putem prelua in oglinda ceea ce fac cei de la Toyota, nu putem introduce Toyota Production System exact asa cum e „la mama lui”.


ESTE MOTIVUL PENTRU CARE MAJORITATEA IMPLEMENTARILOR CARE COPIAZA MODELUL TOYOTA ESUEAZA ... pentru ca nu au in vedere un aspect IMPORTANT:


Incepand cu 2009 Mike Rother definitiveaza modelul de succes Toyota pe baza de scientific thinking, dupa ce l-a practicat si studiat cu ei timp de peste 20 de ani.


KATA este o rutina foarte bine structurata care utilizeaza memoria pentru a instala mentalitati si deprinderi pentru invatare continua... pentru ca:

SUNTEM CEEA CE FACEM IN MOD REPETAT; 
DE ACEEA EXCELENTA NU ESTE O INTAMPLARE, CI UN OBICEI.

La fel cum invatam sa mergem pe bicicleta sau sa conducem masina, kata devine a doua natura in momentul in care „corpul devine minte” iar oamenii executa activitatile ca parte a unor obiceiuri instalate. Dar, dincolo de a fi numai o rutina, Toyota Kata implementeaza obiceiuri de a gandi si a actiona care pot fi transferate catre ceilalti. Team leader-ii si managerii practica o kata care le instaleaza abilitatile necesare pentru a putea indruma membrii echipei.


Procesul de imbunatatire Toyota cuprinde doua tipuri de kata: improvement katacoaching kata.


Improvement Kata ajuta la dezvoltarea de abilitati fundamentale – de a gandi si lucra stiintific. Membrii echipei itereaza sau experimenteaza calea de a ajunge la obiectivul dorit in loc sa decida calea. Acest mod de lucru ii ajuta sa depaseasca barierele incertitidinilor si provocarilor.


Coaching Kata este o rutina de repetitie prin care managerii ii invata Improvement Kata pe membrii echipei. Coach-ul ofera ghidare practica, nu si solutii, ajutandu-l pe cel ghidat sa depaseasca obstacole si sa isi dezvolte incrfederea in abilitatile si capacitatile proprii.
Pentru ca nu sunt multi manageri care sa aiba aceasta expereinta de coach in acest mod, Coaching Kata ii ajuta si pe manageri sa isi dezvolte aceste abilitati. Prin practicarea Toyota Kata, managerii isi pot dezvolta abilitatile lor de coaching si cele de problem-solving ale membrilor echipei simultan.

 

toyota

 

AGENDA WORKSHOP

ZIUA 1 THE IMPROVEMENT KATA

Improvement kata este baza Toyota Kata. Ca proces de problem solving pentru imbunatatirea si adaptarea proacticilor de business, improvement kata este un proces in 4 pasi:

 1. Intelegerea viziunii / directiei dorite
 2. Captarea statusului actual
 3. Definirea urmatoarei conditii target si a ceea ce se asteapta sa se realizeze
 4. Actiuni indreptate spre acea conditie target prin mici experi,entari, identificarea posibilelor bariere.

Acest ciclu este repetat pana cand se atinge conditia target, apoi ne indreptam spre urmatoarea tinta, construind pe ceea ce am invatat in aceasta „calatorie”.


ZIUA 2 THE COACHING KATA

Dupa intelegerea principiilor si etapelor improvement kata trecem la practicarea coaching kata pentru a sprijini participantii sa se concentreze pe directia corecta si sa isi imbunatateasca invatarea.
Coaching kata ajuta managerii/leaderii de la fiecare nivel sa ghideze mambrii echipei prin urmatoarele intrebari:

 1. Care este conditia/statusul target?
 2. Care este conditia/statusul actual?
 3. Exista obstacole care ne impiedica in atingerea statusului dorit? Care sunt cele pe care ne concentram in prezent?
 4. Ce veti face mai departe? Ce va asteptati sa se intample?
 5. Cand veti putea vedea ce ati invatat din aceasta etapa?

Rezultate & Transfer

Vom pune intrebarea: Cum putem folosi ceea ce am invatat in acest proiect, pentru a putea transfera in alte proiecte / locatii / departamente?

Cine participa si care sunt beneficiile concrete ale unui program Toyota Kata?

 • • Participantii in program pot fi membri ai echipelor de productie, suport etc impreuna cu team leaderi si manageri
 • • Toyota Kata ofera o rutina structurata, fundamentata stiintific care poate fi aplicata in atingerea oricarui obiectiv organizational 
 • • Kata permite membrilor echipei sa depaseasca obstacole si incertitudini ajungand singuri la solutii
 • • Le faciliteaza managerilor/leaderilor rolul de mentor si coach pentru subordonati, prin practica sistematica si invatare continua
 • • Vizualizarea experimentelor intr-o maniera care ii ajuta pe membrii echipei sa invete continuu.

Detalii de organizare

 • 4 zile x 4 Sesiuni online de 4 ore/ zi, cu 1-2 pauze de 10 minute
 • Un workshop TOYOTA KATA poate fi derulat in-house pentru o grupa de 8–16 participanti.
 • In costul workshop-ului sunt incluse livrarea trainingului si aplicatiile practice, materialele necesare si KATA workbook, cat si planul de actiuni pentru implementarea si transferul TOYOTA KATA in orgranizatie/alte departamente/functii.

 

Data si locatie
Cere program personalizat: