fbpx De ce evenimentele online reprezinta viitorul in networking? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce evenimentele online reprezinta viitorul in networking?

Nu e de mirare ca, pe masura ce tehnologia avanseaza, ne petrecem din ce in ce mai mult timp online si din ce in ce mai putin socializand offline. De fapt, chiar si cand nu suntem online, suntem mereu cu ochii pe smartphone... Cat de bine sau rau este acest lucru, nu discutam acum. Cred ca stim cu totii, insa acesta a devenit un stil de viata de care nu ne putem dezice (sau nu vrem).

Vom discuta, insa, despre amploarea pe care au luat-o evenimentele online, devenind din ce in ce mai populare in ultimul timp, in principal pentru ca ajuta companiile, universitatile si organizatiile sa isi aduca la un loc membrii indiferent de locatia lor geografica.

Iar acesta este doar unul dintre aspectele pozitive! Iata inca 4 motive pentru care Ryan Healy, de la Chicago Tribune crede ca evenimentele online vor reprezenta viitorul in networking:

 

1. Evenimentele online de networking ne permit sa amestecam viata reala cu cea online

Nu asta ne dorim, de fapt, cu totii? Sa ne consolidam relatiile din viata reala si prin experiente online?

Dispozitivele mobile, mesajele text și social media au estompat linia dintre fizic și on-line. A fi prezent este, încă, important, insa interacțiunile noastre on-line sunt o modalitate mult mai convenabila de a ne afisa si de a interactiona.

Oricum, la majoritatea evenimentelor fata in fata au inceput sa vina 2 tipuri de persoane: cei care pierd cam jumatate din eveniment deoarece sunt prea ocupati sa raspunda la telefon sau sa dea mesaje si cei care pe parcursul intregul stau mai tot timpul cu ochii pe dispozitivele lor mobile... Acestia din urma fac schimb de idei cu ceilalti participanti si ofera feedback prin intermediul comentariilor pe Facebook, email-ului sau hashtag-urilor in timp ce evenimentul se desfasoara, asa ca de ce sa nu incerci sa aduci in prim plan toate acele discutii online care oricum au loc?

 

2. Conexiunile online sunt mai usor de facut si de mentinut

Social Media a redefinit networking-ul permitandu-ne sa ne conectam mult mai usor cu oameni pe care ii cunoastem – sau nu. Evenimentele online sunt o extensie ce ne permite sa gasim oameni noi, receptivi, pe care sa ii adaugam retelei noastre de prieteni virtuali.

Este usor sa adaugi o persoana noua pe Twitter sau LinkedIn. Insa sa transformi o conversatie intr-un contact valoros in urma unui eveniment fizic de networking este mai dificil deoarece intervine, inevitabil, uitarea. Cartile de vizita se schimba cu usurinta, insa dupa cateva zile iti vine greu sa iti mai amintesti chipul persoanei careia ii apartine acea bucata de hartie sau conversatia avuta cu ea. De asemenea, pare ciudat sa ii ceri numarul de telefon cuiva, iar daca te limitezi la adresa de email, este imposibil sa nu o gresesti in incercarea de a o scrie in telefon sau pe vreo bucata de hartie.

Cand vine vorba de evenimente online, toate informatiile pe care ti le-ai putea dori sunt disponibile in cloud. In plus, conectarea ulterioara pe LinkedIn, Facebook sau alte retele sociale pare un lucru firesc, interactiunile online putand precede cu succes crearea unor legaturi ulterioare semnificative.

 

3. Evenimentele online sunt accesibile si incluzive

Suntem obisnuiti cu interactiunile fata-in-fata care par greu de inlocuit. Dar evenimentele online pot crea un mediu mai bun in care participantii sa faca schimb de informatii mai usor, fara ca macar sa iasa din casa sau din birou. Astfel, evenimentele online de networking nu sunt doar mult mai ieftine pentru companii, organizatii si indivizi, ci si ofera un ROI mai bun.

Potentialii participanti nu mai sunt descurajati de distanta pe care ar trebui sa o parcurga, de costurile de transport sau de orarul incarcat.

Atat pentru organizator, cat si pentru participant, organizarea evenimentelor online reprezinta o economie substantiala.

Potential participants are no longer discouraged by travel costs or tight schedules

 

4. Astazi apreciem interactiunile online mai mult ca niciodata

Pe masura ce interactiunile noastre au loc online, castigam mai multa incredere si in retelele noastre sociale. Incepem sa ne cream branduri personale in loc sa ne ascundem in spatele unor nickname-uri. Mai mult, de multe ori ne folosim de brandul online pentru a avansa in cariera.

Prin urmare, valoarea evenimentelor online este in crestere. Studiile arata ca oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a participa la un eveniment online decat pentru unul fizic.

Asadar, daca te gandesti sa organizezi un eveniment, ia in calcul avantajele pe care mediul online ti-l ofera si fii acolo unde oamenii isi doresc sa fie. iar daca esti doar in postura de participant, impartaseste-ne din experienta ta! Tu ce fel de evenimente preferi?

 

 

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.