fbpx De ce talentele nu cresc în copac | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce talentele nu cresc în copac

Brett Minchington susține la București pe 10 aprilie 2014 un Masterclass despre brandul de angajator. Specializat în strategie de marketing și branding el va pune în discuție subiecte legate de managementul talentelor, optimizarea proceselor de recrutare și retenție, importanța strategică și operațională a employer brandului, tehnici și practici utile de comunicare în interiorul și în afara organizației.

Din studiul de piață al companiei condusă de Brett, Employer Brand International, realizat pe un eșantion de 3.000 de companii din toată lumea, inclusiv Europa Centrală, de Est și fosta Federație Rusă rezultă fapte și cifre care te pot ajuta să-ți pregătești și pui în practică programul de dezvoltare al talentelor companiei. Iată câteva exemple:

Investițiile în brandul de angajator nu vor fi abandonate în 2014, 39% dintre firmele intervievate declarând chiar că vor investi mai mult decât în anul precedent în implementarea inițiativelor strategice de promovare.

Capabilitățile angajaților de a răspunde provocărilor sunt o îngrijorare majoră pentru 18% din participanții la studiu în timp ce 15% se plâng de o lipsa acută a talentelor.

Au apărut posturi dedicate employer brandingului în companii precum Adidas, Unilever, Google, Siemens în timp ce cunoștințele și practicile din domeniu se concentrează pe identificarea și păstrarea oamenilor cheie într-o  piață unde nu găsești talente pe toate drumurile.

Dorințele și factorii motivatori pentru oamenii talentați din Rusia, Polonia sau România diferă semnificativ față de colegii lor din occident. Ca să-ți construiești local brandul de angajator este nevoie să știi exact cum să-ți abordezi potențialii angajați astfel încât să-i convingi că merită să vină alături de tine.

Responsabilitatea construcției, menținerii și promovării employer brandului revine în 37% din cazuri departamentului de resurse umane dar și în 18% CEO-ului, 14% departamentului de marketing, 12% echipei de top management și 11% unor echipe interdisciplinare dedicate acestei tematici.

CEO-ul susține activ programul de branding de angajator în 46% dintre companiile intervievate.

Abilitățile pe care le caută în mod special angajatorii în 2014 se referă mai mult la capacitatea de a construi și a menține relații decât la experiența specifică în domeniu, și anume: concentrarea pe client 63%, capacitate de a comunica eficient 59%, colaborare 51% și creativitate 39%.

Criza talentelor nu ține atât de mult de absența lor de pe piață cât de nepotrivirea dintre om, jobul disponibil și momentul în care ai nevoie de el. Vino la Masterclass-ul lui Brett din 10 Aprilie și vei analiza cele mai bune soluții puse-n practică până acum pentru soluționarea problemelor și deciziilor legate de employer branding. Vei putea alege ceea ce ți se potrivește și scurta astfel durata și costul procesului de recrutare, vei crește retenția în general și în rândul talentelor în special și te vei inspira din tehnici, practici sau tactici de succes în dezvoltarea și comunicarea brandului de angajator.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si modalitatea de inscriere, accesati pagina Employer Branding Masterclass!

Companie
Categorie

Călin Cavaleru este un consultant care livrează soluții practice, simple și durabile organizațiilor cu care lucrează prin... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.