[email protected] 0770 414 202

L&D: Adevăr sau provocare cu Bogdan Grigore


Learning Network Festival este un eveniment de experimentare și învățare adresat specialiștilor L&D din companii. Trendul este de a pune accentul pe aspectul strategic pe care funcțiunea de L&D o are în organizație. În pregătirea Learning Network Festival  am stat de vorbă cu facilitatorii despre L&D în organizații și cariera în L&D. Ediția a V-a are tema Design. Delivery. Technology și se va desfășura în 26 - 28 septembrie la Teatrul Elisabeta din București. În finalul interviului fiecare facilitator ne spune dacă în Festival alege #adevăr sau #provocare - despre learning & development, desigur.

Cu ce gând vii anul acesta la Festival? Ce experiență propune workshopul/prezentarea ta?

Bogdan Grigore: Imi doresc sa popularizez domeniul facilitarii in randul profesionistilor de Learning&Development. De aceea in cadrul workshop-ului meu voi prezenta 2 sau 3 tehnici de facilitare pe care participantii le pot folosi ulterior in evenimentele lor.

Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu? Ce sfat ți-ar fi fost util la începutul carierei?

Bogdan Grigore: Am ajuns sa lucrez in acest domeniu in mod natural. Studiile mele au fost de Psihologie si Stiintele Educatiei si inca din facultate m-am axat pe zona de educatie a adultilor si training. Am fost mai intai asistent de trainer inca de pe timpul facultatii si am facut si mult voluntariat. Aceleasi sfaturi le-as da cuiva care doreste cariera aceasta: sa faca studii de specialitate (acum exista si un master de formarea formatorilor), sa faca multa practica si voluntariat pentru a-si exersa si dezvolta abilitatile si sa-si gaseasca un mentor.

În ce activități îți găsești inspirația?

Bogdan Grigore: Imi gasesc inspiratia in arta, interactiunile cu cei din jur si calatorii in jurul lumii.

Ce te face să te trezești dimineața și pe la ce oră?

Bogdan Grigore: Ma trezesc zilnic la 7 dimineata intrebandu-ma cati oameni voi face sa zambeasca astazi.

Ai un ritual pe care îl faci înainte de a te întâlni cu participanții la un curs sau eveniment?

Bogdan Grigore: Nu, imi pastrez pur si simplu curiozitatea de a ii cunoaste si de a ma adapta nevoilor lor.

Dacă funcțiunea de L&D ar fi un animal, care ar fi? Dar un fel de mâncare?

Bogdan Grigore: 

Cred ca ar fi o felina, pentru ca e nevoie sa fie agila. Acum depinde de organizatie si de oamenii din departamentul respectiv daca aceasta felina este una domestica sau de prada. Ca fel de mancare cred ca ar fi o salata. Pentru ca poate avea diferite ingrediente in functie de nevoile celor din organizatie si pentru ca incearca sa mentina organizatia plina de energie si sanatate.

Adevar sau provocare? 

Bogdan Grigore: Provocare. 

 

Autor

Bogdan Grigore

Bogdan Grigore

Bogdan Grigore - Consultant - Improvizatie.ro Bogdan Grigore, poate spune despre el insusi „Eu nu pot sa cant”, dar totusi el este inconjurat de energie, vibratii bune (pentru a cita din melodia „Good vibrations“ a celebrei formatii „Beach Boys“) si de o frecvența corecta – cu alte cuvinte: este inconjurat de muzica. Dar, la fel cum muzica este uneori limitata si marginita, la fel sunt si oamenii...

Companie

Scroll to Top
// //