fbpx Design Thinking în lumea VUCA [Curs online], Exec-Edu | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Design Thinking în lumea VUCA [Curs online], Exec-Edu

Nivel
Intermediar
Avansat
Certificari
Descriere

VUCA nu mai poate fi considerat de nimeni un concept abstract. Suntem cu toții violent impactați de volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea a tot ceea ce ne înconjoară.

 

În viitorul apropiat, vor dispărea organizațiile care nu vor înlocui conceptul ”business as usual” cu altele, devenite peste noapte mai actuale ca oricând: “disruption”, “inovare”, “schimbare”, “agilitate”, ”spirit antreprenorial”.

 

Presiunea pentru identificarea și implementarea de soluții rapide este imensă, iar rolul liderilor este vital.

În această lume VUCA, este foarte probabil ca abordările clasice, care te-au ajutat până acum să obții rezultate, să nu mai funcționeze.

 

De aceea, EXEC-EDU te invită la un curs interactiv și relevant pentru perioada actuală, care are la bază o metodologie extrem de utilă de a gestiona probleme complexe, neclare, uneori chiar complet necunoscute, pornind de la înțelegerea nevoilor utilizatorului. Metoda propune redefinirea problemelor așa cum le vede utilizatorul, adoptând o abordare “hands-on” în construirea prototipurilor pentru soluțiile propuse și testarea acestora.

 

Acest curs se adresează tuturor celor care sunt interesați să beneficieze de un limbaj și o înțelegere unitară a conceptului de “design thinking” precum și o metodologie testată de abordare creativă a procesului de rezolvare a problemelor.

 

Beneficii:

  • În acest workshop vei parcuge fiecare dintre cele 5 etape ale procesului de Design Thinking, testând o abordare creativă de rezolvare a problemelor.
  • Vei aborda provocările actuale dintr-o nouă perspectivă, depașindu-ți barierele mentale și trecând de la gândirea incrementală la o gandire exponențială.
  • În acest fel vei trece la acțiune rapid, verificând ideile, testând alternativele în iterații succesive și practicând în afara zonei de confort pentru însușirea acestui nou set de abilități.

 

Tematică:

  • În acest curs, vei descoperi cum poți inova, aducând schimbările necesare în organizație și rezolvând provocările, printr-un proces de Design Thinking corect aplicat.
  • Vei descoperi de ce empatia este importantă când încercăm să identificăm o problemă, cum să definești obiectivul corect punând întrebările potrivite și depășind barierele mentale impuse de convingerile limitative;
  • Vei trece în revistă cele mai eficiente metode de generare a ideilor, înțelegând diferența dintre gândirea divergentă și cea convergentă și folosirea acestora în procesul creativ.
  • Prin discuții facilitate, vei beneficia de schimbul de opinii cu alți manageri experimentați. Discuțiile îți vor fi de folos în schimbările profunde în care ești implicat.

 

Cursul se desfășoară online pe platforma ZOOM, în intervalul 16:00 - 19:00

 

Cerere curs inhouse