fbpx 11 cai prin care poti avea angajati dedicati organizatiei | Learning Network Mergi la conţinutul principal

11 cai prin care poti avea angajati dedicati organizatiei

Un angajat implicat, dedicat, este unul productiv. Iata 11 cai prin care te poti apropria de acest obiectiv al oricarui angajator care stie ce este bine pentru bunul mers al  organizatiei lui.

1. Intelege cultura organizatiei

Daca vrei sa contribui in mod real la implicarea si confortul angajatilor tai, trebuie sa constientizezi bine cum vad acestia cultura organizatiei din care fac parte. E mai transparent, mai curajos, mai realist si mai util sa faci asta. Focus grupurile, chestionarele adresate angajatilor iti poti fi de mare folos, aratandu-ti imaginea organizatiei asa cum se vede ea prin ochii lor.

2. Nu te concentra asupra banilor

Nu acestia reprezinta factorul motivational numarul 1. Este rau cand angajatii nu ii au sau nu ii au suficient/la timp. Dar, odata avuti, banii nu sunt principalul scop pentru care oamenii vin cu drag si spor la munca.

3. Importa idei bune

Poti fi un manager original dar, pe de alta parte, risti uneori sa reinventezi roata. Exista cu siguranta multe strategii de sporire a dedicatiei si confortului angajatilor; le poti afla prin schimb de experienta si datorita evenimentelor de invatare si dezvoltare axate pe probleme specifice resurselor umane, psihologiei organizationale etc.

4. Intelege-ti angajatii

Acest lucru poate suna ambiguu, esoteric; caci ce se ascunde in spatele acestui cuvant mare si emotional? Daca ii dam un inteles mai practic este vorba despre gesturi concrete care pot contribui la apropierea ta, ca manager, de angajatii tai, la o mai buna cunoastere a lor. Poti afla detalii  - desigur, neintruziv - despre familia lor, preferinte, valori personale etc. Acest lucru arata ca iti pasa de ei si ii respecti ca oameni, ca nu sunt doar masini de lucru.

5. Ofera posibilitatea formarii unei cariere

Acesta este un factor motivational substantial. Posibilitatea cresterii la locul de munca ofera deschidere spre viitor, realizeaza o punte de legatura intre obiectivele personale ale angajatilor si cele ale organizatiei si reprezinta adesea un scop semnificativ si pe termen lung al acestora.

6. Recruteaza bine

Daca alegi de la inceput angajatii potriviti pentru organizatie, atunci ei vor fi mai dedicati din start. Logic. E ceva complicat de obtinut, dar nu imposibil.

7. Creeaza un scop comun

Angajatii se simt bine sa stie ca fac parte dintr-un plan mai mare la care fiecare isi aduce contributia, fiecare avand rolul si insemnatatea lui.

8. Premiaza

Cine nu se simte bine cand performantele sale sunt recunoscute in mod public? Certificarea valorii muncii este o sursa evidenta de motivare si de crestere a entuziasmului.

9. Fii politicos/oasa

Atentia, eleganta, bunele maniere, zambetul de dimineata, toate aceste mici manifestari au un impact pozitiv real asupra celor din jurul tau. Daca multi angajati pleaca de la locurile lor de munca “din cauza sefului”, aceste detalii de comportament contribuie semnificatibv la buna ta imagine si la confortul celor cu care relationezi.

10. Ajuta-ti angajatii

Implica-te constructiv, pozitiv, in munca lor. Uneori angajatii pot avea probleme dar se pot teme sa le impartaseasca. Daca stiu ca au un manager deschis, cu care se poate comunica, care stie sa dea feedback pozitiv, ei se vor simti mai relaxati la munca, mai apropiati de “sef” si, implicit, de organizatie.

11. Fii flexibil/a

Angajatii pot avea tot felul de dorinte legate de stilul lor de munca. Indeplinirea, respectarea acestora (orar flexibil, cresa la serviciu etc.) poate contribui in mare masura la starea lor de bine si, implicit, la performanta si dedicatia lor.

Este mult mai bine ca angajatii sa lucreze cu drag si ca prezenta lor in organizatie sa fie autentica, venita din resurse motivationale personale. Daca poti ca manager - si poti - contribui la acest lucru, cea mai buna strategie pentru linistea si succesul din organizatie este sa te pui pe treaba.

Traducere si adaptare dupa Humanresources iq

Companie
Categorie

Deşi am la bază studii de filosofie, în ultimii doi ani m-am concentrat mai degrabă pe cele de training, în cadrul unui master al Facultăţii... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.