fbpx La o cafea, despre HR si despre oameni | Learning Network Mergi la conţinutul principal

La o cafea, despre HR si despre oameni

In ultima perioada am primit destul de des intrebarea cum am ajuns in zona de HR, eu fiind, de altfel, specializata in zona de management de echipe si project management si neavand nici cea mai mica legatura cu zona de HR (cu cateva exceptii, legate de nevoia de a primi diverse documente, de a recruta pe proiectele pe care doream sa le implementez si din cand in cand frustrarea ca la fiecare competitie se inscria si HR-ul, desi el organiza evenimentele si mai si castiga :-) ) .

La fel de des in ultima vreme, chiar si eu ma gandeam cum de am ajuns aici si care sunt beneficiile pe care le-am avut si le am schimband putin directia.

Marturisesc la modul cel mai sincer, ca nu stiu daca mi-a placut vreodata HR-ul, desi am inceput un master in 2005 pe HR si dupa un an am renuntat, pentru ca mi s-a parut plictisitor, dar un lucru il stiu sigur: ca zona de Learning & Development m-a pasionat tot timpul.

Acum insa, ma gandesc cat de mult m-a ajutat aceasta schimbare din viata mea de acum mai bine de 3 ani, cat de aproape eram de zona de dezvoltare a oamenilor si am inteles ca HR-ul nu este ceva izolat, la care te gandesti daca sa ai acces sau nu, daca sa te implici sau nu, ci este peste tot in companie, mai ales cand esti manager. Pana la urma HR suntem cu totii si este important sa intelegem ca rolul nostru este foarte important in dezvoltarea oamenilor si a organizatiilor, implicit.

Imi place sa lucrez cu oamenii, imi place sa-i ajut sa se descopere si sa-i dezvolt si totodata imi plac cifrele, tot ce tine de business si strategie, de aceea ma regasesc in tot ce fac. Cand ma gandesc la vremurile pe care le traim, imi dau seama ca flexibilitatea este una dintre trasaturile la care ar trebui sa ne uitam din ce in ce mai mult, capacitatea de adaptare de asemenea. Viteza cu care se schimba lucrurile ne obliga sa fim cu un pas inainte, sa gandim in perspectiva si sa actionam rapid. Cu alte cuvinte, sa avem un HR partener de business si oameni care sa aduca valoare adaugata in companie, intr-un context care nu mai creeaza tipare, in care elementele noutate si schimbare sunt cele care dau tonul.

De fapt, asa am si ajuns sa organizam evenimentul “HR Coffee: Despre Oameni si HR”, gandindu-ne cu ce putem noi veni in ajutorul companiilor si al angajatilor si cat de mult ne-ar ajuta sa impartasim provocarile cu care ne confruntam, experientele prin care am trecut si trecem, astfel incat sa cream un eveniment dedicat oamenilor si organizatiilor. Suntem deja la editia a-IV-a si suntem incantati de feedback-urile primite si de implicarea managerilor de HR si a managerilor de departamente de a se reuni si a gasi raspunsuri la intrebari.

Asa cum imi place mie sa spun, facem totul din pasiune pentru oameni. In editia din 22 Mai am pregatit cateva subiecte de real interes pentru managerii de HR si managerii din companii si speram ca din nou sa aducem noutate si valoare experientei fiecaruia dintre cei prezenti. Gasesti mai multe detalii aici!

 

Categorie

Dana Tudor, General Manager Creative & Bright

Are o experiență de peste 7 ani în team management, telesales,... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.