fbpx Treceti viata pe profit cu self-management coaching | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Treceti viata pe profit cu self-management coaching

Cele mai eficiente tehnici de auto-antrenare pentru ca viața noastră sa devina o afacere profitabilă

Varianta pesimistă.

Arthur Schopenhauer scrie că „viața este o afacere care nu-și acoperă costurile”. Dacă suntem de acord cu Schopenhauer, ne vom numi pesimiști și ne-ar costa, în cele din urmă, foarte mult, poate chiar viața însăși: Ne-ar putea face să ratăm o mulțime de oportunități și investiții profitabile. Ne-ar putea duce în situația nefericită în care să spunem, la capătul vieţii, că nu a meritat tot efortul

Varianta optimistă.

Dacă nu suntem de acord cu Schopenhauer, putem vedea viaţa ca pe o afacere profitabilă. Dar pentru aceasta, e nevoie să știm ce anume vrem să facem, să prețuim ceea ce suntem, să avem încredere în noi înșine și în construirea unui viitor mai bun. Ştiind toate acestea, ne vom putea asuma responsabilităţi, ne vom putea suma riscuri bine calculate pentru investiții care să ni se întoarcă înzecit. Ne vom putea numi optimiști sau numai investitori. Dar să nu uităm că investiţia de aici este cea mai importantă: investiția în noi înșine. Cum va trebui să o facem? În două direcţii: să ne atrenăm pe noi înşine şi să ne conducem eficient. Cu ştiinţa şi instrumentele necesare unei investiții profitabile. 

Auto-antrenarea (self-coaching) înseamnă să dedicăm timp pentru a ne pune în valoare resursele, să învățăm și să experimentăm continuu tehnici noi care să ne facă mai buni, mai competenți, mai performanți.

Să ne conducem eficient (self-management) înseamnă managementul sinelui. Pornind de la perdormanţa actuală, ajungem la trei întrebări-cheie:

1.  În ce măsură sinele nostru este activ (pro-activ), în ce măsură caută permanent să descopere și să valorifice noi oportunități?

2.  În ce măsură sinele nostru știe și este riguros în ceea ce face, este consecvent și predictabil în propriile realizări?

3. În ce măsură sinele nostru este conștient de nevoile și potențialul lui, este stimulat și consiliat suficient, determinat să se exploreze și să se evalueze în profunzime?

Căutând să răspundă acestor întrebări, self-management este știința prin care maximizăm rezultatele personale și profesionale într-un mod predictabil, folosindu-ne resursele proprii.

Şi cum obiectivul managementului este unul economic, de a face profit, atunci obiectivul managementul sinelui este dezvoltarea unui sine valoros, care să facă profit în urma exercițiului zilnic, personal și profesional. Cu alte cuvinte, scopul managementului sinelui este o stimă de sine pozitivă, autentică și durabilă. Metaforic vorbind, dacă înlocuim stima de sine cu rezultatul afacerii, scopul pragmatic al managementului sinelui este să facă profit. Să investească eficient în dezvoltarea afacerii, în creșterea valorii lui, să culeagă și să se bucure de roadele muncii lui.   

În managementul afacerilor, principala problemă este cea a stabilității și lichidității. Cum este în managementul sinelui? Aici, principala problemă este cea a stabilității și solvabilității stimei de sine, a durabilității ei. Pentru că problema cea mai mare a sinelui nostru nu este o stimă de sine scăzută, ci una care fluctuează între extreme.

Ce este self management coaching?

Self-management coaching este programul de autodezvoltare durabilă a sinelui cu scopul maximizării performanței personale și profesionale. El constă în cunoașterea și utilizarea frecventă și riguroasă a instrumentelor și tehnicilor de antrenare continuă și de conducere eficace și eficientă a sinelui.

Ce ne propune self-management coaching?

Self-management coaching ne propune o modalitate concretă de gestionare a fluctuațiilor stimei de sine și de dezvoltare predictabilă a unui sine autentic și valoros. 

Ne propune un obiectiv foarte îndrăzneț: antrenarea şi conducerea sinelui, astfel încât viața noastră să-și acopere costurile și să devină una profitabilă.

Toate acestea înseamnă să știm ce vrem și să alegem cu înțelepciune. Efortul, munca, investiția să merite cu adevărat. Să ne propunem țeluri înalte și să ne autodepășim. Să căutăm împlinirea de sine şi perfecțiunea. Să îndrăznim să ne cucerim propriul potențial și să estimăm cu rigurozitate costul de oportunitate. Să ne asumăm responsabilitatea de a ne explora și valorifica resursele și talentul. Să căutăm excelența în ceea ce facem pentru a construi ceva autentic și durabil.

Singura investiție profitabilă este doar investiţia în noi înșine.Din acest motiv, te aşteptăm la workshop-ul Self-management coaching – auto-dezvoltarea autentică şi durabilă a sinelui din data de 18 februarie 2014, în cadrul căruia vom experimenta:
- metode de evaluare a sinelui şi a stimei de sine;
- strategii şi tehnici de managementul sinelui;
- construcţia proiectului Eu² – dezvoltarea autentică şi durabilă a stimei de sine.

În urma participării la workshop-ul Self-management coaching – auto-dezvoltarea autentică şi durabilă a sinelui vom şti:
- cum să ne îmbunătăţim calitatea relaţiilor cu sine şi cu ceilalţi;
- cum să ne creştem performanţa în muncă;
- cum să aducem mai mult frumos în viaţa noastră de zi cu zi.

Categorie
Dorin Bodea

Senior Consultant şi General Manager Result Development 

Dorin Bodea conduce din 2006 compania de consultanţă în... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.