fbpx Curs „Managementul Proiectelor - fundamente”, Exec Edu | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Curs „Managementul Proiectelor - fundamente”, Exec Edu

Trainer
Categorie
Project Management
Tip eveniment
Curs Open/Deschis
Curs In House
Nivel
Intermediar
Avansat
Data si locatie
Cere program personalizat:

Interesul in managementul proiectelor continua sa creasca, concomitent cu experienta companiilor in acest domeniu. Indicatorul succesului unei organizatii e definit de viteza sa de adaptare la schimbare. In acest scop, companiile si-au transformat modul de operare intr-o lunga si permanenta succesiune de proiecte.

Acestea au condus la o necesitate crescuta de personal specializat, capabil sa gestioneze o arie larga de proiecte, fiecare cu gradul sau de unicitate, prin cunostinte, instrumente si abilitati specifice, aflate la granita dintre profesie si leadership.

Cursul intensiv de 2 zile isi propune sa asigure deprinderile necesare gestiunii proiectelor, pentru cei care au sau isi vor asuma responsabilitati in acest domeniu, in linie cu metodologia PMI® (Project Management Institute) – cea mai mare organizatie profesionala de profil. Multa interactivitate, workshopuri, un minim de continut teoretic, toate acestea fac din acest curs o experienta necesara si utila pentru orice coordonator sau membru in echipa de proiect.

Obiectivele cursului

 • O definire lucrativa a „managementului unui proiect” și a „managerului de proiect”.
 • Identificarea caracteristicilor distinctive a unui proiect in comparatie cu procesele din organizatie. Intelegerea limitarilor si constrangerilor din jurul unui proiect si rolul lor in determinarea continutului unui proiect.
 • Imbunatatirea abilitatii de gestionare a resurselor din cadrul proiectului (timp, buget, resurse umane, materiale, etc.)
 • Dezvoltarea abilitatilor de planificare, organizare si ordonare in cadrul unui proiect
 • Diferentierea jaloanelor de celelalte activitati ale proiectului si utilizarea lor in masurarea progresului unui proiect. Managementul eficient al riscurilor asociate unui proiect.
 • Dezvoltarea unui plan de comunicare pentru raportarea problemelor si progresului unui proiect. Capturarea lectiilor invatate dintr-un proiect si folosirea lor in definirea sau imbunatatirea practicilor de management al proiectelor in interiorul organizatiei.
 • Construirea unui plan de actiune pentru continuarea dezvoltarii aptitudinilor de management al proiectelor in randul participantilor.

Instrumente și metode de livrare

Cursul se bazează pe metodologia nord americana PMBok (Project Management Body of Knowledge).

Pentru a se adapta la diversitatea profilelor participantilor, din punctul de vedere al varstei, experientei si aptitudinilor de comunicare ale acestora, programul va fi organizat intr-o maniera interactiva. Pe parcursul programului, participantii vor fi implicati in discutii de grup, exercitii/activitati de echipa, studii de caz, dezbaterea problemelor ridicate de participanti, rezultate din activitatile lor zilnice.

În cadrul cursului se folosește și simulare Planificarea proiectelor™ (Human Synergistics). Aceasta presupune organizarea activităților  de management al proiectelor într-un mod practic și eficient pentru realizarea acestora în timpul și bugetul alocate.

TEMATICA

CONCEPTE CHEIE

 • Management de proiect. Management de program
 • Cadrul logic al proiectelor
 • Ciclul de viaţă al proiectelor

INITIEREA PROIECTULUI

 • Business case
 • Fezabilitatea proiectelor
 • Termeni de referinţă
 • Workshop
 • Desemnarea echipei de proiect
 • Project Office
 • Revizuirea fazei

PLANIFICAREA PROIECTULUI

 • Crearea planului proiectului
 • Planul de resurse
 • Planul financiar
 • Planul de calitate
 • Planul de risc
 • Planul de aprobare
 • Planul de comunicare
 • Planul de achizitii
 • Contractare

EXECUTIA PROIECTULUI

 • Monitorizare şi control
 • Managementul timpului
 • Managementul costurilor
 • Managementul calităţii
 • Managementul schimbărilor
 • Managementul riscurilor

EXECUTIA PROIECTULUI

 • Managementul problemelor
 • Managementul achiziţiilor
 • Managementul comunicării

INCHIDEREA PROIECTULUI

 • Închiderea administrativă
 • Închiderea proiectului
 • Lecţii învăţate. Epilog

 

Dan Sturzu, Director adjunct, Wu Xing:

Intotdeauna mi-a placut sa am o activitate complexa, incitanta, provocatoare, sa lucrez in echipa, sa conduc o echipa, sa facilitez modalitatea de lucru a acesteia. In cadrul cursului de Management al Proiectelor am invatat sa planific si sa organizez mai bine rezolvarea cerințelor unui proiect, sa observ si sa rezolv situatii aparent fara iesire, sa duc la capat, cu rezultate foarte bune, un proiect limitat in timp si costuri. Am fost placut surprins de abordarea profesionista, creativa, bine structurata, de varietatea, claritatea si calitatea informasiilor primite, de modul de lucru in echipa. Studierea tehnicilor si proceselor de management ma ajuta sa imi organizez adecvat prioritatile, activitatile corespunzatoare fiecarei etape de proiect. Mi s-a cristalizat capacitatea de a identifica si exploata in mod inteligent resursele disponibile, de a motiva si a conduce echipa, de a gasi solutii optime pentru situatii conflictuale, pentru detalii care fac diferenta.

Cristina Manolache, Director marketing, FG Food Carpati

Participarea la cursul Managementul Proiectelor a fost o experienta interesanta si se va dovedi utila pentru dezvoltarea mea profesionala ulterioara. Programul a reusit sa ma inspire si, in plus, am invatat multe concepte legate de managmentul proiectelor, lucruri pe care inainte le stiam in mod intuitiv, iar acum am invatat sa le aplic. Am avut atat de colegi cu care am comunicat foarte bine, cat si tutori care au aratat intotdeauna disponibilitate. Cursul are un avantaj deosebit si prin faptul ca dobandesti abilitati de lucru in echipa si iti poti alege pentru proiectul final o tematica cu un spectru larg de aplicare, din care inveti sa programezi o lucrare, sa conduci o echipa si sa monitorizezi un proiect. Felicitari, mi-a placut cursul EXEC-EDU!

Catalin Butnariu, Head of Deployment, Amber Studio Romania

Am inceput cursul Managementul proiectelor de la EXEC-EDU pentru a-mi fundamenta cunostintele in acest domeniu. Pe de o parte, am fost surprins sa constat cat de larg este acest domeniu, iar pe de alta parte am fost placut impresionat de profesionalismul lectorilor si de felul interactiv in care s-a desfasurat cursul. Recomand acest curs oricarui manager de proiect, si in general, oricarei persoane interesate de acest domeniu.

Constantin Bratu, Director general, Berarii Romaniei

Mereu am considerat ca lucrul in echipe de proiect este o provocare, pentru ca permanent apare ceva nou. La final de curs, respectarea cu fidelitate in activitatea noastra a standardelor privind managementul de proiecte devine, in sine, o noua provocare. Aceste standarde de profesionalism sunt aplicabile tuturor celor implicati intr-un proiect, de la “stakeholders”, manager de proiect si pana la cele mai mici rotite care pun in miscare intregul.

CRISTINA DAVID, MCSI

Cursul este extraordinar de util. Evident si calitatea profesorilor. Ma bucur ca am ales acest curs pe care l-as recomanda si altora, fara exceptii. In cateva cuvinte pot spune doar atat: antrenant, util si performant. Incomparabil cu ce exista pe piata la momentul actual! Ma bucur ca am facut aceasta alegere, chiar daca initial am crezut ca pretul este cam mare. Dar merita! Fiti convinsi si nu ezitati sa fiti alaturi de EXEC-EDU!

Raluca Manta, UNICEF

A fost un curs foarte util, care cu siguranta ma va ajuta sa ma dezvolt si sa privesc altfel proiectele. Suportul de curs este extrem de bine realizat, iar profesorii sunt oameni cu experienta in PMI, vorbesc despre lucruri aplicabile, de la care poti invata multe.

Oana Rosca, Manager de proiect informatic, INNOBYTE

Am obtinut de la curs exact ce asteptam: m-a ajutat sa sedimentez si structurez teoretic experienta practica de pana acum. Fiecare sesiune a cursului a adus ceva nou si m-a facut sa-mi doresc sa aplic ce am invatat pe proiectele mele. Nu in ultimul rand, cursul m-a scos din zona de confort si m-a determinat sa incerc sa-mi depasesc limitele pentru a fi un Project Manager mai bun.

Ionuţ Stoica, Inginer auto, Renault

Un curs modern, foarte bine structurat, tinut de catre lectori de top, cu o vasta experienta in project managing, toate acestea intr-un mediu profesionist si în compania unor colegi de exceptie.

Florina Negura, Director de Vanzari Nationale si Parteneri, SIVECO Romania

Recomand acest curs pentru 7 argumente: carte de vizita excelenta la capitolul „confruntare cu perspectiva” baza de date stabila identificata/ ….. unui project manager aplicabilitate si in proiectele personale nota buna datorita cunostintelor dobandite la capitolul oportunitati noi traineri = o mana de ajutor calificata, flexibila, competenta, disciplina citat insusit: tezaur de lectii invatat cunoastere personala

Monica Vartic, Senior HR Business Partner, SAP Romania

Participarea la acest curs mi-a inspirat increderea de care aveam nevoie pentru a-mi putea desfasura activitatea profesionala de zi cu zi prin prin fundamentarea notiunilor – parti componente – de project management. Iar partea practica a fost suplinita prin exemplele date de tutori, respectiv exercitiile efectuate in timpul sesiunilor.

Alexandru Herisanu, Expert aplicatii de portal, PETROM

Buna, eu sunt Alex, iar experienta mea principala este in IT – programare si administrare. Am vrut sa fac acest curs deoarece intotdeauna am fost atras de activitatile de coordonare si control in cadrul echipelor mai mari. Cursul desfasurat in cadrul EXEC-EDU m-a pus in legatura cu oameni profesionisti, bine pregatiti din domenii diferite, care m-au ajutat si m-au ambitionat sa inteleg si sa percep profesia de project manager mult mai bine. Persoanele cu care am intrat in contact, erau persoane deschise la orice fel de idei si care intotdeauna te impulsioneaza sa gandesti si sa privesti problema din diferite puncte de vedere.

Costin Stoica, Director de cumparari, NCH

Cursul ofera suportul necesar celor care sunt „incepatori” in ale managementului proiectului pentru a intelege care este problematica si care este spiritul metodei PMI. Celor care sunt familiarizati cu domeniul si care doresc sa obtina certificarea PMI le ofera ocazia de a-si verifica cunostintele si deprinderile si de a le sistematiza si in acelasi timp, o experienta binevenita in perspectiva pregatirii pentru obtinerea certificarii.

Valentin Pantazi, Project Manager, Raiffeisen Broker

Profesorii nostri ne-au dat nu ceea ce am cerut, ci ceea ce am avut nevoie. Ca intotdeauna acest lucru este mai greu de inteles si de acceptat. Bravo!

Irina Petrescu, Head of legal dept., GI Group

Acest curs are o menire fantastica, de a valida ceea ce stii, de a inlesni dobandirea de noi cunostinte, de a ordona ceea ce stii, de a-ti arata unde sa cauti si ce sa cauti, de a constientiza care si unde sunt punctele nevralgice intr-un proiect, de a cunoaste oameni minunati, atat lectori, cat si colegi. Cursul e minunat!

 

 

Investitie: 375 Euro (exclusiv TVA)

Perioada desfasurarii: două zile consecutive, în intervalul 9-16.00

Data si locatie
Cere program personalizat: