fbpx Daniel Goleman | Learning Network Mergi la conţinutul principal


Daniel Goleman

Daniel Goleman a fost nominalizat de două ori pentru premiul Pulitzer, a fost recompensat cu premiul Washburn și cu un premiu pentru întreaga carieră acordat de către American Psychological Association. The Financial Times, Wall Street Journal și Accenture Institute for Strategic Change l-au numit pe Goleman unul dintre cei mai influenți gânditori de business. Nominalizat în topul Thinkers50 din 2011, articolul lui Goleman, „Ce ne face să fim lideri?”, rămâne cel mai solicitat articol pentru retipărire din întreaga istorie a Harvard Business Review.

Autor al cărții Inteligența Emoțională și psiholog, Daniel Goleman a transformat felul în care ne educăm copiii, în care relaționăm cu familia și prietenii și în care facem afaceri.

Cartea sa din 1995, Inteligența Emoțională, s-a aflat pe lista de bestsellere a New York Times vreme de un an și jumătate. Inclusă în lista celor mai influente 25 de cărți de Business Management de către revista TIME, cartea a fost tradusă în 40 de limbi, într-un tiraj de peste 5 milioane de exemplare. Harvard Business Review a numit conceptul de Inteligență Emoțională (IE) drept „o idee revoluționară care spulberă paradigmele existente”.

Următorul său bestseller, Lucrând cu Inteligența Emoțională, tratează conceptul IE la locul de muncă, evidențiind vasta sa importanță în atingerea succesului în orice mediu profesional. În 2011, Goleman a publicat Leadership: Puterea Inteligenței Emoționale, legând două decade de cercetare și punând cap la cap pasaje din cărțile sale și din articolele publicate în Harvard Business Review într-un volum unitar.

Excepționala carte a lui Daniel Goleman, Inteligența Emoțională în Leadership, scrisă împreună cu Richard Boyatzis și Annie McKee, a adus noi dovezi științifice dovedind că inteligența emoțională a unui lider are un impact enorm asupra performanței grupului sau organizației. Cartea a fost pe lista de bestsellere a Wall Street Journal, Business Week și New York Times.

Goleman este co-fondator a Colaborativei pentru Învățare Academică, Socială și Emoțională și co-directorul Consorțiului pentru cercetarea inteligenței emoționale în organizații. În prezent, editează o carte despre cele mai recente dialoguri pe domeniile ecologiei, interdependenței și eticii.

Reputația Dr. Daniel Goleman este recunoscută și de cele mai prestigioase organizații din lume. Daniel Goleman a fost invitat să-și împărtășească ideile și să aducă valoare acolo unde doar acei oameni care înseamnă ceva cu adevărat pot aduce.

Google Talks, TED sau Harvard Business rezonează, în mintea oricărui cunoscător,  cu excelența, standardele înalte, leadership , repere și deschizători de drumuri.

De asemenea, articolele sale publicate în New York Times au reprezentat un model de inspirație din care milioane de oameni au avut de învățat.