fbpx Gandeste...pe picioarele tale! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Gandeste...pe picioarele tale!

In mod paradoxal, desi toti suntem convinsi ca nu avem nicio problema in a comunica si a transmite un mesaj, totusi cele mai multe probleme apar de la...comunicare. Exista o gama extrem de variata de training-uri pe piata din Romania care promit sa te transforme intr-un guru al comunicarii, insa pana nu le incerci, este greu sa iti dai seama care dintre ele si fac ceea ce spun... Un program care se diferentiaza prin originalitate si care are deja succes in randul celor care vor sa se faca mai bine intelesi (si sa inteleaga mai bine), este Think On Your Feet al celor de la Interact. Am vrut sa vedem de ce este el atat de special si ce inseamna, de fapt, sa “gandesti pe picioarele tale”, asa ca i-am adresat cateva intrebari lui Lucian Mihai, trainerul care va sustine in curand o noua sesiune a acestui program:

 

Luiza Pirvulescu: Think On Your Feet este un program de training deja cu traditie in agenda Interact. Care este rolul si locul acestui program in piata de learning&development?

Lucian Mihai: Rolul acestui program este sa ajute la asigurarea a 3 componente cheie ale comunicarii : claritate, concizie si impact. Desi par lucruri de bun simt la prima vedere, aceste caracteristici nu sunt foarte des intalnite intr-o cultura cu accente gregare, cu un sistem educational care nu pune accent direct pe ele si cu modele de comunicatori care au cu totul alt specific. In acest context Think on Your Feet ajuta, prin imbunatatirea comunicarii, la cresterea productivitatii, la o mai buna gestionare a timpului si mai ales la cresterea capacitatii de influentare.

 

L.P.: De ce acesta nu e “just another communication training”? Ce il face diferit?

L.M.: Acest curs este, in primul rand, un curs de gandire si de structurare a gandirii, plecand de la premiza ca o gandire clara duce la o comunicare clara. Think on Your Feet trateaza sursa comunicarii, modul in care ne sintetizam si ne structuram ideile oferind modele de sinteza prezente in mentalul colectiv. Din cate stim, este singurul curs care ofera aceasta abordare si face asta intr-un mod memorabil, practic si mai ales sustenabil. Intalnesc cursanti care folosesc metodele Think on Your Feet si dupa 10 ani. Nu gasim usor alte cursuri de comunicare care sa faca acest lucru.

 

L.P.: Ce inseamna, de fapt,  sa gandesti...pe picioarele tale?

L.M.: Presupune sa ai capacitatea sa fii spontan in a sintetiza si a transmite propriile opinii si argumente in orice situatie.

 

L.P.: Spui ca acest program te-a schimbat foarte mult. Ce ai descoperit diferit despre tine si despre comunicare, in general? [[{"fid":"2498","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"400","width":"300","style":"float: right; margin: 2px;","alt":"Think On Your Feet","title":"Think On Your Feet","class":"media-element file-default"}}]]

L.M.: Cred ca unul dintre cele mai mari si profunde castiguri oferite de Think on Your Feet este legat de un anumit tip de siguranta:  increderea in sine.

Se spune ca stapanesti mai bine un lucru atunci cand ii inveti pe altii acel lucru. Am experimentat pe propria piele validitatea acestei afirmatii.

 

L.P.: Care este momentul “waw” pe care l-ai observat de cand sustii Think On Your Feet? Unde este punctul in care majoritatea participantilor “se trezesc” si sunt uimiti de descoperirea facuta?

L.M.: Cred ca ar fi cel putin doua astfel de momente. Primul este cand participantii, in calitate de ascultatori, observa cum colegii lor au o imbunatatire dramatica a modului in care comunica atat din punct de vedere al vitezei de reactie, cat si a calitatii mesajului. Al doilea este momentul in care fiecare participant constientizeaza usurinta cu care poate aplica instrumentele din curs si are satisfactia de a jongla cu ele. E un moment in care se bucura de ele ca de un joc si chiar devine un joc de gandire si comunicare.

                                                         

L.P.: Stii imaginile acelea cu “before & after” care ilustreaza schimbarea? :-) Poti sa creezi o astfel de imagine pentru “participantul clasic Think On Your Feet”?

L.M.: Cred ca a participa la TOYF este ca atunci cand te antrenezi  intr-un sport nou, descoperi muschi pe care nu ii constientizai iar odata pasul facut, te simti mai puternic si mai in control. In cazul TOYF lucram doar cu creierul si ideile. 

 

L.P.: In curand o sa sustii o noua sesiune a acestui training. Cum ar suna, intr-o singura fraza, mesajul tau, ca trainer, pentru viitorii/potentialii participanti Think On Your Feet?

L.M. : Va invit sa descoperim impreuna cateva instrumente simple si puternice care sa va ajute sa cresteti claritatea, concizia si impactul a ceea ce vreti sa comunicati  cu si mai multa spontaneitate pentru a castiga mai multa incredere, confort si productivitate.

Urmariti si un scurt "selfie video", cum il numeste Lucian glumind, in care sintetizeaza motivele pentru care Think On Your Feet ii aduce mari satisfactii, ca si trainer:


 [[{"fid":"2497","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Lucian Mihai Think On Your Feet INTERACT","class":"large media-element file-default"}}]] 

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.